AMPLIAR NOTÍCIA
El Secretariat de l'Espai Jove davant l'etapa congressual de la Intersindical-CSC
Aquests últims mesos de l’any seran molt importants per al futur del sindicalisme nacional i de classe, ja que els i les afiliades de la Intersindical-CSC tenim dues cites molt importants. Per una banda, el sindicat reformarà els seus Estatuts per adaptar aquests a la nova realitat existent avui dia, una reforma que ha de servir per posar els fonaments d’un sindicalisme que tingui com a eix central la participació de les afiliades i afiliats en les estructures de la Intersindical-CSC, ja sigui tant a nivell territorial com a nivell de federacions, així com dotar d’eines als afiliats i afiliades perquè esdevinguin militants al servei de la classe treballadora i del país.

La segona cita amb què ens trobarem les afiliades serà el proper 22 de novembre, en què ens reunirem per escollir un nou Secretariat Confederal i la línia sindical a seguir durant els propers anys.

Com a joves que formem part del sindicat, veiem aquest procés congressual com una oportunitat per seguir avançant cap a la consolidació d’una alternativa sindical a les grans centrals sindicals espanyoles, creiem que és una oportunitat per seguir avançant cap a la necessària construcció d’un sindicalisme nacional i de classe fort al servei de les classes treballadores del país. L’actual context econòmic encara fa més necessària l’existència d’aquesta alternativa als dos grans sindicats espanyols que han claudicat des de fa molt de temps als interessos del gran capital, quedant integrats en el sistema, esdevenint un fre per als interessos de la classe treballadora.

Entenem que aquests congressos han de servir per bastir un sindicat que recuperi i posi en primer pla el sentiment de classe, recuperant l’essència del concepte de lluita de classes, que entengui el país de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i que sumi esforços dins del bloc català i de classe, en el procés d’emancipació nacional i social que somiem per a les classes populars dels Països Catalans.

Creiem en un sindicalisme on la militant i la secció sindical, sense oblidar l’arrelament i les lluites al territori, han de ser el pal de paller d’aquesta lluita en la que creiem, un sindicalisme que toqui de peus a terra. No en va, als centres de treball juguem amb les regles que ens marquen i, per això, cal mantenir un bon servei d’assessorament i serveis jurídics que acompanyi i assessori a la nostra gent quan ho necessiti, però al mateix moment creiem en un sindicalisme combatiu, que no renunciï a l’acció col·lectiva a canvi d’un plat de llenties, un sindicalisme que disputi quotes de poder al capital i involucrat en les lluites en defensa del territori. I la Intersindical-CSC és l'organització més preparada per acabar esdevenint aquesta eina tan necessària per a la classe treballadora catalana i, per aquest motiu, en renovarem un altre cop la nostra confiança.

Com va dir el poeta, tot està per fer i tot és possible!
22-10-2008
Intersindical-CSC
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660