AMPLIAR NOTÍCIA
La UE aposta per les 60 hores de jornada laboral
Recentment els Ministres de la Unió Europea (UE) han aprovat una directiva que permet allargar la jornada laboral fins a les 60 hores setmanals, 65 en el cas d'alguns col·lectius que realitzen guàrdies. Aquest clar atac de la UE contra els drets dels i les treballadores no fa res més que reafirmar el caràcter d’organisme supraestatal liberalitzador i, tal com es va posar de manifest en el procés d’aprovació de la Constitució Europea, que és una unió que s’ha fet d’esquenes als treballadors i treballadores.

La directiva és un clar retrocés social i s’enfronta directament als postulats de l’Organització Internacional del Treball (OIT) en matèria de jornada laboral. Igualment, confirma les apostes dels governs estatals europeus per una flexibilitatzació màxima i la desregulació com a mecanisme per afavorir a les grans empreses. No s’ha d’oblidar que no fa gaire des de l’Estat francès ja és va donar via lliure a les hores extres, dinamitant d’aquesta manera les 35 hores setmanals.

S'intenta suavitzar el caràcter d'aquesta directiva afirmant que l’augment de la jornada només serà viable si existeix un acord per escrit de treballador/a i empresari/ària, però sabem que en un moment de recessió econòmica no existeixen els acords lliures entre treballadors i empresaris, ja que la incertesa laboral creixent que hi ha i la que pot haver-hi deixa en una condició de total indefensió als treballadors.

Per això, davant d’aquesta agressió flagrant contra els drets dels i les treballadores, s’ha de treballar no ja per blindar les 40 hores de jornada laboral en els convenis col·lectius, sinó per la consecució de les 35 hores setmanals com a mecanismes per a la creació de llocs de treball que permetin pal·liar els efectes de la recessió actual.

I des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC continuem fent una crida a la desobediència i a la lluita vers als postulats de la Unió Europea fins que aquesta unió no sigui el resultat de la confluència dels respectius pobles i dels seus treballadors i treballadores.
12-06-2008
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660