AMPLIAR NOTÍCIA
L'atur augmenta als Països Catalans
La setmana passada coneixíem les dades d’atur del mes de maig de la mà del Ministeri de Treball espanyol, les pitjors registrades a nivell estatal en els darrers 12 anys en aquesta època de l’any. Aquestes dades ens mostren un increment de 7.682 persones arreu dels Països Catalans, les quals s’afegeixen al mes de mig milió de persones aturades al nostre país i que confirmen el creixement constant que està experimentant altra vegada l’atur. La importància d’aquestes dades rau en la variació interanual, ja que en tant sols un any l’atur ha crescut en 130.824 persones.

Per territoris, el País Valencià és l’àrea més castigada, amb una pujada del 2,66 % en el darrer mes. Catalunya presenta un creixement de l’atur una mica més lent i les Illes Balears i Pitiuses tenen una considerable reducció de l’atur (més de 10 punts percentuals). Tot i això, si ens fixem en la variació interanual, els resultats dels tres territoris apunten a un creixement de l’atur que oscil·la entre entre el 24 i el 32 %.

Per sectors, el sector de la construcció (5.685 persones) és el més perjudicat de tots. Cal destacar també el creixement de l’atur del sector serveis per davant de la indústria, si bé en el cas de les Illes Balears aquest és el que en el marc de la campanya d’estiu que s’acosta ha fet reduir les xifres mensuals.


Taula d’Elaboració pròpia. Font: Ministerio de Trabajo e Imigración

Davant d’aquestes dades, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC constatem que encarem una etapa recessiva que comportarà greus conseqüències envers la classe treballadora dels Països Catalans. L’increment de l’atur durant el mes de maig, un mes caracteritzat per un augment de l’ocupació, és un mal símptoma del que ens espera als propers mesos. I en aquest sentit, cal destacar que és ara que comencem a veure les conseqüències de la manca de previsió sobre l’esfondrament de la cultura del totxo.

Alhora, no podem deslligar aquest fet de l’increment de preus de tot tipus de productes de primera necessitat, destacant l’encariment del petroli i la imminent pujada de les tarifes elèctriques.
11-06-2008
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660