NOTÍCIES
La Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista i l'Espai Jove de la Intersindical-CSC organitzen un seguit d'actes d'homenatge a l'advocat laboralista català.

Amb la voluntat de recuperar referents històrics i retre homenatge a l'advocat laboralista Francesc Layret, assassinat fa 90 anys per pistolers a sou de la patronal catalana, la CAJEI i l'Espai Jove de la I-CSC organitzen el proper dissabte 27 de novembre un homenatge a la seva figura.

L'acte donarà el tret de sortida a 2/4 de 8 del vespre a la Plaça Goya de la capital catalana on es realitzarà un petit acte d'homenatge a l'estàtua dedicada a Francesc Layret, erigida per subscripció popular l'any 1936.

A continuació, l'Ateneu Layret (c/ Villarroel, 49 de Barcelona) acollirà un brindis ...
23-11-2010
Països Catalans
 
 
La campanya electoral ja fa temps que ha començat i, com apuntàvem des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, el jovent treballador català som un dels blancs perfectes a l’hora de fer promeses o propostes que s’allunyen de la realitat i que poc aporten un canvi de la situació laboral d’aquest col•lectiu.

Ara, i com a complement a la campanya electoral, n’hi ha que aprofiten la seva butaca de conseller/a per continuar fent de l’antipolítica la seva ruta vital, i sembla que fins a l’últim moment.

Per fi s’han inventat un contracte per als anomenats joves ”ni-ni”, que permetrà a un grupet d’aquest suposats joves la flamant oportunitat de treballar a canvi de poc. Això sí, finançat per tothom.

03-11-2010
Laboral
 
 
La data de les eleccions a la comunitat autònoma de Catalunya, el 28 de novembre, s’acosta i ja podem escoltar algunes de les primeres promeses electorals que s’obren pas entre les desqualificacions partidistes. La qüestió de les elevades taxes d’atur actuals no passen desapercebudes, i en especial la taxa de desocupació juvenil, del 40,4% al Principat, és motiu d’anàlisi per part d’unes forces que veuen com la gent jove suposa una important bossa d’electors/es caracteritzada cada cop més per un alt grau abstencionisme en els comicis.

D’aquesta manera, després de set anys gestionant la cartera de Treball a la Generalitat i pràcticament sense haver mogut un dit per l’ocupació juvenil, el PSC proposa un “Contracte pel futur” pel qual el Govern cediria uns diners ...
22-10-2010
Laboral
 
 
Davant la proximitat del 12 d’octubre, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC tornem un any més a reivindicar la necessitat de disposar d’un calendari laboral propi. No cal que, any rere any, hàgim de festejar aquelles festes d’imposició de l’Estat espanyol i/o francés: dies de la República, la Hispanitat o la Constitució Espanyola han de quedar en l’oblit, només trencat pel record d’aquells i aquelles que n’han estat víctimes d’aquests estats.

Un d’12 d’octubre que representa tot allò antagònic al poble català. Rebatejat en múltiples ocasions: Dia de la Raza, de la Nació, de la Hispanitat, de les Forces Armades..., però sempre amb el mateix rerafons, la superioritat i colonialisme espanyols.

Les llistes de l’atur i de precaris augmenta, l’espoli fiscal ...
08-10-2010
Laboral
 
 
El dia 29 de setembre ja és a prop. Demà tindrà lloc el que per moltes i molts joves serà la seva primera vaga general. Una jornada de protesta que no ha de quedar en un sol dia de lluita, però que tanmateix ha de demostrar aquell dia que com a classe treballadora i com a jovent estem farts de tantes retallades de drets socials, laborals i nacionals. La jornada de demà serà (ha de ser) històrica, per poder començar a reivindicar i construir un futur de justícia i llibertat, per frenar l'avenç i la consolidació de les mesures neoliberals.

De motius per secundar la vaga n'hi ha molts, però sobretot ens ha de moure la dignitat de saber dir prou quan ens escupen ...
28-09-2010
Laboral
 
 
La cita del 29 de setembre ja s’acosta i cal garantir l’èxit de la convocatòria de vaga general. Per aquest motiu, la Intersindical-CSC i l’Espai Jove han publicat nous materials per animar a participar a la protesta i sobretot per resoldre tots els dubtes que la jornada pot suscitar.

Per una banda, la Intersindical-CSC presenta un full sobre els aspectes tècnics de la vaga, com el concepte de no ocupació dels centres de treball, les atribucions del comitè de vaga, el funcionament dels piquets, els serveis mínims o les repercussions salarials i de cotització de seguir l’aturada.

Per altra banda, l’Espai Jove ha fet públic un document més pràctic i dirigit al jovent treballador, però també al conjunt d’empleats/des dels Països Catalans, com ...
22-09-2010
Laboral
 
 
Un altre mes de setembre tenim per davant un curs de mobilitzacions i reivindicacions, començant per la Diada de Catalunya, d’aquí a pocs dies. Però aquest any i aquest mes també tenim la convocatòria d’una vaga general.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC volem aconseguir que la commemoració de l’11 es converteixi en la prèvia a la vaga general i aquesta en la continuïtat de la Diada Nacional. Ara més que mai hem de mostrar quina és la nostra lluita i quins són els nostres postulats com a joves del sindicalisme nacional i de classe.

És una necessitat que tant l’11 com el 29 de setembre fem veure el nostre rebuig a l’atzucac actual i a les contínues ...
09-09-2010
Països Catalans
 
 
La setmana passada, l’Instituto Nacional de Estadística (INE) va publicar una enquesta sobre la incorporació del jovent al mercat de treball, la qual va posar de manifest novament la dificultat que té la gent jove per tal trobar una feina, després d’acabar els estudis. Segons les dades que es van donar a conèixer, en pràcticament la meitat dels casos, el termini superava l’any de recerca. I, de fet, un cop firmat un contracte, en la majoria dels casos aquest era temporal.

Una vegada més, es constata que, mentre les dificultats són similars entre la gent que acaba els estudis entre la primària i el batxillerat, aquestes es redueixen per als i les que han optat per realitzar cursos de formació professional i encara més ...
01-08-2010
Laboral
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660