NOTÍCIES
El Centre Social Okupat i Autogestionat La Carboneria (c/Urgell, 30) ha rebut recentment la notificació judicial on es comunica un proper desallotjament. La notificació arriba en plena Festa Major i pocs mesos abans de les eleccions municipals.

La Carboneria porta dos anys al barri de Sant Antoni, donant vida a un edifici abandonat, propietat d’una immobiliària que optava per tenir-lo tancat i barrat. Durant aquest temps, ha servit d’aixopluc de diferents projectes i col·lectius, acollint tallers, debats, exposicions i xerrades de tot tipus, servint d’habitatge, i sent també un espai de trobada al barri.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC donem tot el suport a la gent que conforma La Carboneria, demanem que s’aturi el desallotjament i denunciem que ...
07-02-2011
Països Catalans
 
 
El 2010 va ser un any nefast per a l’ocupació i les xifres del darrer trimestre de l’enquesta de població activa (EPA) ho corroboren de forma clara: la taxa d’atur als Països Catalans ja ha arribat fins el 20,13% i la juvenil s’eleva fins la històrica xifra del 42,55% (i del 70%, si tenim en compte només el jovent d’entre 16 i 19 anys). Això implica que gairebé 1.400.000 persones estan aturades a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i Pitiüses (els tres territoris que es poden comptabilitzar gràcies a l’EPA), unes 255.000 d’elles, joves menors de 25 anys. Una evidència més que la reforma laboral no va servir per crear ocupació, tot i la publicitat institucional que així ho assegurava.

I ...
04-02-2011
Laboral
 
 
El govern espanyol aprovarà el canvi del sistema de pensions. Un cop el tema de la reforma laboral ja ha passat a la història, ara són les pensions el següent objectiu de l’equip de govern.

És necessari retardar l’edat de jubilació? És necessari allargar els anys de cotització? Serà necessari tenir un pla de jubilació privat ? Aquestes i d’altres són les variables que des de governs, organitzacions patronals i altres estaments del control econòmic espanyols i internacionals estan posant com alternatives a la suposada dramàtica situació del sistema de pensions espanyol.

Des de la imposició del model neoliberal l’atac contra tot allò que es pogués traduir en millores socials ha estat objecte d’un assetjament constant. Fa més de 15 anys, ...
18-01-2011
Laboral
 
 
Entenent que en l’actual context cal donar respostes a les continues agressions que estem patint els i les treballadores dels Països Catalans, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC ens adherim a la campanya Aturem la retallada de les pensions (http://pensionspubliques.wordpress.com/) . Així com donem suport i animem a participar a tots els actes que al si de la Campanya es duguin a terme arreu de les comarques.

Manifest

Aturem la retallada de les pensions. Ja n’hi ha prou, les nostres vides no són un negoci.

Després de la vaga general del 29 de setembre del 2010, el govern espanyol continua amb la seva política de retallades socials i, lluny de derrogar la Reforma Laboral o els Plans d’Ajust del sector públic, ...
18-01-2011
Laboral
 
 
Quan va començar la present crisi capitalista, poca gent pensava que duraria tant i encara menys temíem que servís per a retallar tants drets amb tan poca oposició. Quan el poble de Catalunya va aprovar un retallat i escarransit Estatut, poques persones vam creure que l’hostilitat espanyolista podria desembocar en tants atacs a la nostra limitada i esquarterada autonomia. El jovent treballador català estem veient com es desdibuixa el nostre futur, cada dia que passa, i la precarietat que en un principi havia de ser un mal temporal va camí a consolidar-se i perpetuar-se. Quan acabi l’any vinent, pot ser que tots els territoris en què estan dividits els Països Catalans estiguin governats per la dreta, un element que sens dubte ajudarà a què el ...
24-12-2010
Intersindical-CSC
 
 
Davant els últims posicionaments tan del Tribunal Suprem, com del Constitucional Espanyol en contra de la immersió lingüística que es fa als centres escolars del Principat de Catalunya, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC entenem:

- Que és l’enèssim atac a la llengua catalana i als seus parlants, on es busca desfer el model d’immersió lingüística que tants elogis a rebut a nivell internacional,

- Que per a satisfer a un grup d’exaltats, pretén trencar el model d’integració català segregant als escolars en dos models educatius. I a més a més, es vol dificultar la integració dels nous catalans,

- Que és la mostra del caràcter monolingüístic de l’Estat Espanyol que mai ha acceptat la diversitat lingüística,

- Que l’Estat ...
23-12-2010
Països Catalans
 
 
El passat 27 de novembre van celebrar-se un seguit d'actes en commemoració de l'advocat laboralista català Francesc Layret, assssinat fa 90 anys.

L'acte va iniciar-se a 2/4 de 8 del vespre a la Plaça Goya de Barcelona. Davant de l'estàtua dedicada a Francesc Layret, erigida per subscripció popular l'any 1936, una vintenta de militants de la CAJEI i de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC van retre-li homenatge. Després de llegir el poema de “Vint bales foren” de Maria Mercè Marçal, els concentarts van realitzar una ofrena floral de clavells vermells, mentre entonàven Els Segadors.

A continuació, l'Ateneu Layret va acollir una xerrada de record a l'advocat laboralista a càrrec de Dani Cortijo, autor del bloc www.altresbarcelones.blogspot.com. Cortijo va repassar l'època de conflictes obrers ...
29-11-2010
Països Catalans
 
 
Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC volem, en aquest moment, mostrar la nostra solidaritat cap el poble saharaui que, actualment, està tornant a partir una forta repressió per part del Marroc.

No podem restar callats davant les contínues agressions que pateixen, mentre la comunitat internacional calla per interessos polítics i econòmics. Cal denunciar la situació en què es troba el Sàhara Occidental, negat a poder decidir el seu futur.

En els últims anys, malgrat el silenci de les armes del Front Polisario, el Marroc no ha parat d’humiliar, reprimir i silenciar les veus que reclamen per justícia i en compliment dels postulats internacionals la llibertat d’aquest territori ocupat.

En aquest afer és també condemnable l’actitud de ...
23-11-2010
Internacional
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660