NOTÍCIES
Novament tornem a sentir soroll de sabres a Madrid respecte al món del treball. I com està passant amb totes les reformes de l’Estatut dels Treballadors d’ençà l’any 1980, no serà un canvi que beneficii a la classe treballadora. Es mercantilitzarà encara més el treball assalariat, convertint-nos les persones, en una part més del procés productiu.

Les propostes de l’empresariat són combatre la temporalitat amb més temporalitat i la precarietat amb més precarietat, sense entendre que ja arribem a la meitat les persones assalariades les que estem en situació de precarietat. La classe patronal ens ofereix:
- la reducció de les indemnitzacions en casos d'acomiadaments objectius ( passar de 45 dies per any treballat a 33 dies any treballat).
- ...
03-11-2005
Laboral
 
 
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC volem mostrar la nostre solidaritat als deu joves penedencs que estan pendents de judici per manifestar-se en contra del Tractat constitucional europeu. Un judici que, es preveu, serà una farsa més encaminada a silenciar i criminalitzar aquelles veus dels que no pensen com ells.
Presentant als dissidents del pensament únic, als qui creuen en un altre món més just socialment, com els dolents de la pel•lícula, com els terroristes que volen fer trontollar aquest maravellós món, segons ells, construït a base d’explotació, fam i mort.
I aquests són els que criminalitzen, aquests que creuen en la guerra preventiva, aquests que aproven ordenances criminalitzant la marginalitat que les seves lleis creen, aquests que han exterminat pobles indígenes i acabat amb ...
30-10-2005
Països Catalans
 
 
L'Espai Jove de la Intersindical-CSC ha fet arribar, mitjançant la secretaria d'Igualtat d'Oportunitats, les esmenes al Pla d'Igualtat de l'Ajuntament de Barcelona.
Després de la intensa feina que s'ha fet des d'aquesta secretaria en el sí del Grup de Dona del Consell de la Joventut de Barcelona, les esmenes realitzades al pla presentat pel consistori barceloní giren al voltant de la necessitat d'articular polítiques transversals per l'eradicació de la discriminació a les dones, el reconeixement institucional i de drets del treball reproductiu i la urgència de desenvolupar "polítiques de benestar social". (Llegir document i esmenes) ...
24-10-2005
Intersindical-CSC
 
 
“Durant el trancurs de l’Assemblea, les entitats juvenils de Barcelona es van mostrar contraries a la nova ordenança municipal de foment del civisme en que l’Ajuntament criminalitza el jovent”

L’AGE, que es va celebrar al Centre Cívic del Besòs, va servir per fer palesos els canvis dels àmbits de participació, propostes de canvis en els estatuts i reglament de règim intern i es van continuar les propostes pel programa Barcelona Ciutat Jove en els apartats de sostenibilitat, cultura, salut i educació formal.

L’AGE també va aprovar una resolució d’urgència sobre l’avantprojecte d’ordenança per fomentar i garantir la convivència a la ciutat de Barcelona, doncs es basa en polítiques coarcitives i no en mesures educatives de la població. Cal destacar el paper actiu de ...
24-10-2005
Països Catalans
 
 
Eivissa ha estat la seu on s'ha celebrat la setena edició del Triangle Jove aquest passat cap de setmana. Joves procedents d'entitats dels Països Catalans s'han aplegat a l'illa per tal d'avançar en projectes comuns des de l'associacionisme juvenil del nostre país. El Portaveu Nacional i el Secretari d'Acció Social de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC han estat presents durant els debats i les taules rodones de l'aplec.
La trobada ha girat entorn de la resolució de conflictes i la cultura de la pau. En aquest sentit, va tenir una especial rellevància el cas del Sàhara, el procés polític del moment i els horitzons d'independència.
La trobada s'ha clos diumenge amb l'acte institucional al Consell Insular, on s'ha presentar la Declaració d'Eivissa sore la ...
21-10-2005
Països Catalans
 
 
Dins la col·lecció 'Quaderns joves de formació sindical' la branca juvenil de la Intersindical-CSC, l'Espai Jove, ha editat quatre guies de formació per a l'afiliació i els simpatitzants.
El marc català de relacions laborals, l'espai socioeconòmic català, la negociació col·lectiva i els fonaments del sindicalisme de classe i sociopolític són els quatre títols que obren aquesta col·lecció de materials formatius. Podeu descarregar aquestes guies des de la xarxa per tal que puguin ser consultades per totes les persones interessades.


1. Espai socioeconòmic català 2. Marc Català de Relacions Laborals 3. Negociació Col·lectiva 4. Sindicalisme de classe i sociopolític ...
21-10-2005
Acció Sindical
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660