NOTÍCIES
Membres del Secretariat Nacional de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC van pronunciar una conferència amb el tema "El jovent sindicalista dels Països Catalans. Reptes de present", que es va celebrar a la seu nacional del PSM, organitzada pels Joves d'Esquerra Nacionalista.

El portaveu de l''Espai Jove de la Intersindical-CSC destacà la necessitat d'establir xarxes entre els diferents sindicats de nacions sense Estat, com també plantejà quin és el projecte per als propers anys de la organització sindical juvenil.

L'Espai Jove de la Intersindical-CSC va aprofitar per reunir-se amb diferents agents polítics i socials de l'esquerra nacionalista de les Illes Balears. La necessitat d'articular sindicalisme juvenil en clau nacional, la reivindicació de marcs laborals propis per a cadascun dels territoris i les possibilitats ...
18-12-2005
Països Catalans
 
 
En aquesta trobada els representants de les dues organitzacions internacionals i els dirigents de la branca juvenil de la Intersindical-CSC han abordat diferents temes que afecten els i les joves de les respectives nacions sense estat, així com temes d’actualitat de l’agenda mundial.
La trobada ha fet palesa la voluntat per part de les tres organitzacions de seguir en contacte entre elles i obrir espais de trobada i col·laboració. En aquest sentit l’Espai Jove de la Intersindical-CSC s'ha ofert a col·laborar per tal d’ajudar a vertebrar un sindicalisme jove i nacional en aquestes nacions. ...
22-11-2005
Internacional
 
 
Roda de premsa celebrada a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, avui 18 de novembre de 2005, a les 12:00.

Intervencions dels portaveus de la PMDUP (Lluís i Mercè), d’Alerta Solidària (Albert)i d’un testimoni directe dels fets (Carles).

El motiu d’aquesta roda de premsa és aclarir els fets succeïts ahir i deixar palesa que l’acció policial duta a terme pels Mossos d’Esquadra va ser desproporcionada.

Des de la PMDUP s’ha informat que la manifestació va ser celebrada de manera pacífica, dins d’un ambient festiu i que contava també amb cordons de seguretat de la mateixa organització que es van situar en els punts més conflictius del recorregut. Una vegada arribada a Pla de Palau i llegit el manifest davant la Delegació ...
21-11-2005
Països Catalans
 
 
El primer cop que vaig sentir parlar, deu fer uns 10 anys, del Marc Català de Relacions Laborals (MCRL), em vaig quedar igual que si hagués sentit ploure. La situació es va complicar molt més quan un company em va parlar de l’Espai Socioeconòmic Català. Va ser llavors quan, fruit de la curiositat vaig preguntar sobre que m’estava parlant. Ell, potser una mica bord, em va contestar que com a persona, jo, que deia lluitar per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans ja ho havia de saber...

Ha anat passant el temps, i des de la meva humilitat, m’he anat formant i he après què em volien dir quan em parlaven de Marc Català de Relacions Laborals i d’Espai Socioeconòmic Català, dos objectius ...
17-11-2005
Intersindical-CSC
 
 
Des de la PMDUP (Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la universitat pública), considerem la repressió policial manifestada a la mobilització d’aquest dijous 17 de Novembre, una mostra més de l’actitud de les institucions governamentals vers les reivindicacions estudiantils.
La PMDUP es desvincula de totes aquelles accions violentes comeses en el transcurs de la jornada. No obstant considerem les reaccions de les forces de seguretat de la generalitat, els Mossos d’Esquadra, totalment desproporcionada.
Així doncs, mostrem el ple rebuig a la brutalitat de les càrregues policials, constatades en material fotogràfic, i les detencions indiscriminades de la gent que en el moment dels fets es trobaven a Pla de Palau. Considerem que la gravetat dels fets és prou important i en conseqüència reclamem un posicionament clar, concís ...
17-11-2005
Països Catalans
 
 
Sota el lema "Estudiar és un dret, no una mercaderia" el proper 17 de novembre es celebrarà una jornada de lluita arreu d'Europa contra la mercantilització de l'educació.
A continuació us destaquem la quinzena de mobilitzacions arreu dels Països Catalans així com el manifest de la barcelonina Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP).

MANIFEST DE LA PLATAFORMA MOBILITZADORA EN DEFENSA DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA (PMDUP)

L’educació és un dret, no una mercaderia!
Enguany, el desenvolupament de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES) comença a ser una realitat cada cop més palpable. Ja fa uns anys que les diverses assemblees de facultat i organitzacions d’estudiants que composem la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP) estem informant-nos sobre l’abast ...
10-11-2005
Països Catalans
 
 
Des de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC t'animem a participar als actes unitaris del dia 26 i a les mobilitzacions del 27.
El sindicat dona suport al manifest de la campanya unitària: No a una Mediterrània del capital i la guerra, alternatives a Barcelona+10: Per una Mediterrània en pau, amb plens drets, sense neoliberalisme ni patriarcat.

(Llegir el manifest de la campanya)
...
09-11-2005
Internacional
 
 
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC, guiats per un sentiment de solidaritat internacionalista i de classe obrera, volem mostrar la nostra solidaritat amb les famílies dels 6 treballadors morts i un altre de desaparegut en el tràgic accident esdevingut el passat dilluns 7 de novembre a Almuñecar.

Al mateix moment volem emplaçar als sindicats andalusos a arribar fins al final amb la investigació dels esdeveniments . Es pot veure que en aquesta obra, com en moltes d’altres, no existien les mesures adequades de seguretat.
Aquest fet, si li sumes que l'obra es tractava d’una subcontractació, ens condueix a una forta precarietat laboral que en aquest cas, com en moltes d’altres, s’ha traduït en un final tràgic, on la classe obrera ha tornat a patir les ...
09-11-2005
Seguretat laboral
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660