NOTÍCIES
Oriol Canals, té 31 anys educador social , i és treballador del Casal de Joves de les Corts per l'empresa Entorn , i és delegat sindical de la Intersindical-CSC sota la una llista unitaria de la UGT. A més a més és animador infantil i reinvinda el dret de que els nens tinguin la seva música, però la seva trajectoria músical no s'acabava aquí l'Oriol, participa a Kumbes del Mambo un grup de música on busca la partipació de la gent de cada barri pugui ballar totes les músiques.
L'Oriol ens explica la visió del nou conveni col·lectiu del lleure.


- És complicat ser treballador del lleure i poder crear consciència sindical?

Jo penso que sí , perquè a ...
24-02-2006
Acció Sindical
 
 
Entenem que la baixada de l’IPC (Principat -0.3%, Illes -0.04% i País Valencià -0.2%) d’aquest primer mes de l’any 2006 és degut al període de rebaixes i a la finalització de les festes nadalenques. Però en canvi la taxa interanual va pujar fins a 4.6% (Països Catalans sota administració espanyola), és la més alta dels últims anys, mentre que l’Estat Espanyol contempla un IPC interanual menor al català.

Les dades no reflexen els augments reals de preus que han existit al nostre país, pel gran pes que ha tingut les rebaixes d’hivern i la seva actuació com a fre. Tot i així, les dades respecte a l’habitatge i als transports són molt preocupants, ja que el seu augment ha sigut dels més significatius ...
23-02-2006
Països Catalans
 
 
Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC ens posicionem contràriament a la directiva Bolkestein que s’està discutint aquest dies a Estrasburg, ja que entenem aquesta directiva com una retallada dels drets socials i laborals i al mateix temps potència els interessos del mercat i les grans empreses , deixant de banda les necessitats dels i les treballadores.

Trobem que els canvis que a patit la directiva només són canvis superficials, mantenint en tot moment els seus principis d’expansió i extensió del capital , com també d’explotació dels treballadors i les treballadores dels pobles d’Europa.

En aquest sentit, cridem al jovent treballador dels Països Catalans a sortir al carrer a denunciar aquesta nova agressió contra els drets laborals i socials. ...
15-02-2006
Internacional
 
 
El món del lleure educatiu i sociocultural és un d’aquells sectors professionals poc valorat i reconegut, i com a conseqüència d’això d’alta precarietat laboral. Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC no neguem que la signatura del primer conveni que regula el sector, ara fa uns mesos, entre els dos sindicats oficials i les patronals, ha fet que aquests/es professionals vegin reconeguda la seva tasca tant a nivell legal, com social.

Però aquest conveni no impedeix que les empreses del sector segueixin actuant com veritables ETT, cedint a treballadors/es als centres on realitzen la seva tasca. En definitiva, podríem dir que aquest sector és el paradís de la subcontractació, i com a tal, de la precarietat.

Nosaltres volem anar més enllà de signar ...
07-02-2006
Acció Sindical
 
 
Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC valorem les reformes laborals que vol dur a terme l’Estat Francès com a nefastes per a les aspiracions d’emancipació del jovent nord català.

La precarietat segueix, de la mà de l’anomenat Contracte de Primera Oportunitat ( CPE), llur finalitat és la contractació de menors de 26 anys, en condicions de “fixa flexible” que permet a l’empresari acomiadar al/la jove durant 2 anys sense justificació, és a dir, com si durant aquest temps, la persona es trobés en període de prova constant.

Aquesta nova reforma de contractació, així com la rebaixa de l’edat en el contracte d’aprenentatge, de 16 a 14 anys, està directament lligada amb la reforma laboral que engega l’executiu francès de dretes, llurs ...
06-02-2006
Països Catalans
 
 
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC (I-CSC) presenta el dilluns dia 6 de Febrer, a la seva seu nacional (Av. Portal de l’Àngel, 38, 1r pis), la campanya “Monitor@ no ets un ninot, fes-te respectar!”, adreçada als i les joves treballadores/des del sector del lleure educatiu i sociocultural, amb l’objectiu de reclamar un millor reconeixement laboral.

Els monitors i les monitores viuen inmersos en unes condicions d’alta precarietat laboral, malgrat la recent aprovació del primer conveni del sector. Aquest conveni no impedeix que les empreses segueixin actuant com veritables ETT, cedint a treballadores i treballadors als centres on realitzen la seva tasca. En definitiva, podríem dir que aquest sector és el paradís de la subcontractació.

És per això que l’Espai Jove de ...
02-02-2006
Acció Sindical
 
 
Prou problemes tenim els i les treballadores del lleure perquè a més els qui diuen defensar-nos impedeixin la realització d’eleccions sindicals als nostres centres de treball quan veuen que ells no dominen la situació.

Que els sindicats oficials i altres rèmores sindicals que corren pel nostre país únicament miren pels seus interessos ho sap tothom, però d’aquí a negar-se a pactar una solució per tirar endavant unes eleccions fa emprenyar una mica.

Res a fer, però. Els sindicats estatals encara s’entesten a mantenir l’estatus i la poltrona posant el fre i impedint que s’assoleixi un conveni col·lectiu per al sector que suposi avenços i conquestes a nivell salarial i estabilitat laboral.

Però no només és aquest sector el que em fa ...
12-01-2006
Països Catalans
 
 
Amb el lema "d'incansables en aprendre, insaciables en ensenyar" s'ha celebrat la I Escola Jove de Formació Sindical de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC. Una bona representació dels delegats i delagades joves del sindicat, afiliació i simpatitzats han participat a Barcelona en aquesta jornada formativa.

L'obertura anà a càrrec de la Secretària de Participacó de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC, Esther Cármenes i del Secretari de Formació Confederal, Nèstor Sastre, que remarcaren la important figura de Miquel Porter i Moix i la necessitat d'enfortir la branca juvenil sindical per tal d'avançar en la consecució dels objectius fixats.

A continuació fou el torn de la part més pràctica que abordà, en forma de taller, qüestions i dubtes sobre les nòmines i la contractació. Acte ...
19-12-2005
Intersindical-CSC
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660