NOTÍCIES
Queden lluny els temps de les grans lluites sindicals dutes a terme per la classe treballadora amb fermes conviccions. Eren temps en que les organitzacions sindicals dirigien la seva acció col•lectiva a la defensa dels drets laborals aconseguits i proposaven noves fites per a la plena emancipació social.

Eren temps que ens diuen que han passat a la història, però avui com ahir les condicions de treball i de vida segueixen fora de l’abast de la nostra decisió. Els temps de lluita decidida contra la precarietat segueixen més vius que mai i, al davant d’aquesta lluita, el jovent sindicalista dels Països Catalans plantem cara.

Les polítiques neoliberals han aconseguit individualitzar la nostra entrada al món del treball i fer que rebutgem amb ...
21-04-2006
Intersindical-CSC
 
 
Al llarg dels molts mesos en què els polítics del País Valencià i del Principat han estat negociant els respectius estatuts d'autonomia i després d'haver quedat, la majoria, satisfets amb les molles que ha donat l'Estat espanyol, ara ens trobem amb uns textos que estan ben lluny de l'aspiració a l'autodeterminació de la ciutadania catalana.

Concretament, pel que fa a l'àmbit laboral cap dels dos estatuts aposta clarament pel Marc català de relacions laborals i tot indica que el sistema continuarà com fins ara: a Madrid gestionaran els nostres recursos i els Països Catalans proporcionarem els treballadors precaris, aturats i les morts.

Les minses propostes que s'havien fet en favor d'un marc propi a l'Estatut del Principat no cal dir que es van ...
10-04-2006
Laboral
 
 
Davant la situació generada a França, respecte la possible aplicació del Contracte de Primera Ocupació, que precaritza encara més els joves francesos i de les mobilitzacions estudiantils i sindicals d'oposició al mateix, des de Catalunya ens solidaritzem amb la seva lluita.

Els i les joves catalanes som també víctima de la precarietat laboral, de la inaccessibilitat a un habitatge i de la privatització de l'ensenyament. Lluny dels estereotips i banalitats que hem pogut sentir sobre la gent jove en les darreres setmanes, volem deixar palesa que aquestes són els nostres veritables problemes i que apostem per la participació i la mobilització com a eines per resoldre'ls.

Tanmateix, creiem que en l'actual context d'integració europea, una solució favorable per als interessos dels treballadors i ...
27-03-2006
Països Catalans
 
 
L’ Índex de Preus al Consum (IPC) dels Països Catalans sota administració espanyola del mes de febrer torna, una vegada més, a situar-se en unes xifres superiors que a la mitjana de l’Estat espanyol. Mentre el primer arriba al 4,3%, el segon es manté al 4%.

Allò més preocupant d’aquesta conjuntura, però, són els forts increments que han experimentat els sectors de l’habitatge i el transport en especial. En tan sols un mes, el preu de l’habitatge a casa nostra ha pujat un 2,4% de mitjana (un 2,9% en el cas concret del País Valencià) i el del transport ho ha fet en un 2,3% (un 2,8 al País Valencià).

És evident, doncs, que tots aquests augments empenyen la classe treballadora a ...
21-03-2006
Acció Sindical
 
 
Ara fa cinc anys, per ser més exactes el gener del 2001, les “Cortes españolas” donaven llum verda a la llei 8/2000, l’anomenada llei d’estrangeria. Tot i que aleshores l’Estat espanyol estava governat per la dreta no podem oblidar que aquesta llei va ser aprovada amb els vots del partit avui en el poder, el PSOE, i amb la complicitat de les centrals sindicals espanyoles, CCOO i UGT. No cal dir que, mentrestant, les patronals es fregaven les mans.

Ha passat el temps, i aquesta llei s’ha deixat veure com el que és, una reforma laboral que ha proporcionat a l’empresariat un exèrcit de treballadores i treballadors sense cap tipus de dret, suprimint així allò que la classe obrera havia guanyat després de més ...
20-03-2006
Països Catalans
 
 
Coincidint amb el 8 de març, el jovent de la Intersindical-CSC fa una crida a assistir als actes programats per InterDona en aquesta jornada reivindicativa.

Manifest: Continuem avançant cap a la igualtat

Partint de la societat patriarcal en què vivim, la qual precaritza gran part de la vida de les dones, Reclamem:

- Que es duguin a terme totes les reformes necessàries en la legislació vigent per tal de superar l'actual escenari de precarietat social i laboral que pateix la dona. També reclamem que es desenvolupin mesures correctores per a permetre que la conciliació de la vida personal i laboral esdevingui una realitat.

- Que s'incrementin i millorin els serveis socials públics per atendre les necessitats reals de la classe treballadora: ...
07-03-2006
Països Catalans
 
 
Davant la voluntat del govern francès d'aplicar l'anomenat Contracte de Primera Experiència (CPE), mesura que ja ha estat aprovada al Parlament, l'Espai Jove i la Unió Territorial de la Catalunya Nord de la Intersindical-CSC fan una crida a que els treballadors i treballadores s'afegeixin a la convocatòria que fa l'organització per al proper 7 de març a Perpinyà. Així mateix, l'Espai Jove vol trametre les següents consideracions sobre el CPE:

• El CPE constitueix una nova tipologia de contractació per flexibilitzar la situació laboral dels joves. Estableix que els menors de 26 anys poden ser contractats per un període de prova de dos anys, període durant el qual poden ser acomiadats lliurement i sense cap mena de justificació. Així mateix, les empreses no han ...
03-03-2006
Laboral
 
 
“Jo sóc català. Avui Catalunya és un grup de províncies d'Espanya. Però abans Catalunya era una nació, potser ha estat la nació més gran del món. Us diré perquè: Catalunya va tenir el primer Parlament, molt abans que Anglaterra. I fou a Catalunya on hi va haver un principi de -Nacions Unides-. Totes les autoritats de Catalunya es van reunir el segle XI a Toluges -una ciutat que avui pertany a França, però que abans era de Catalunya- per parlar de pau: van instaurar la Treva de Déu.”
Pau Casals

Amb aquestes paraules pronunciades pel mestre Pau Casals, l’any 1971, davant l’Assemblea General de les nacions unides vull començar aquest escrit.
Malgrat que la història diu el contrari, encara hi ha gent que ...
27-02-2006
Països Catalans
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660