NOTÍCIES
Fa uns mesos des de l’Espai Jove vam iniciar una campanya adreçada al col•lectiu dels treballadors i treballadores de l’educació en el lleure que ens ha portat a realitzar assemblees i reunions informatives pel territori. Durant aquest temps hem pogut constatar que, malgrat la signatura del primer conveni laboral regulador de la seva activitat, és un sector professional en el qual els drets de les treballadores i treballadors són vulnerats sistemàticament: sous més baixos dels marcats per llei, categories professionals que no es corresponen amb la realitat, contractes temporals que haurien de ser fixes... i així podríem seguir una bona estona.
Sembla ser que als treballadors i treballadores en l’àmbit del lleure educatiu no se’ns pren seriosament; i això, sumat a la situació ...
31-05-2006
Acció Sindical
 
 
El passat dissabte 27 de maig de 2006 va celebrar-se a la seu nacional, l'escola jove de formació sindical de primavera de l'Espai Jove.

L'escola va obrir-se amb un recordatori per part del secretari confederal de formació de la Intersindical-CSC, Nestor Sastre, sobre la figura i obra de Maria Mercè Marçal. Poetessa i professora d'institut, d'ella ens ha quedat el seu compromís amb el país, la seva classe i per la igualtat de genère. Encertadament l'Espai Jove hem recordat la seva figura amb el nom de l'escola de formació de primavera.

Tot seguit en Gerard Rabat, secretari d'acció sindical de l'Espai Jove, va presentar el motiu de l'escola de formació, les eleccions sindicals, tot destacant la participació activa i directa de l'afiliació de ...
29-05-2006
Intersindical-CSC
 
 
Aquest darrer cap de setmana del 20 i 21 de maig, es va celebrar la ja consolidada trobada dels i les Joves de Mallorca per la Llengua. La festa anual d'aquesta organització juvenil que defensa la llengua, la cultura i el país des de Mallorca, es va fer a Esporles, un poble situat a la Serra de Tramuntana.

Més de 20.000 persones van reunir-se per gaudir de més d'una trentena
d'activitats, totes amb la finalitat d'augmentar l'ús social del català. Cal destacar la joventut dels i les participants, així com la capacitat organitzativa dels i les militants d'aquesta entitat. L'Espai Jove de la Intersindical-CSC va ser present a la fira d'entitats i allà vam poder establir contactes amb les diferents organitzacions juvenils de
l'illa ...
22-05-2006
Països Catalans
 
 
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC crida a refusar la reforma d’Estatut del Principat de Catalunya. L'entitat ha pres aquesta decisió després d’una consulta entre l’afiliació, que es va decantar massivament pel rebuig al text estatutari, i tenint en compte la resolució aprovada en la 1ª Assemblea Nacional. Allà es fixaven els punts mínims per donar suport a aquesta reforma i que no són altres que:

- La creació d’un Espai Socioeconòmic Català
- El dret legítim a l’autodeterminació del poble català

El portaveu de l'Espai Jove, Roger Gili, explica que es farà una campanya "activa" pel NO, "participant en aquelles plataformes i actes unitaris contraris a l'Estatut, assistint a les mobilitzacions que es duguin a terme en aquest sentit i difonent els arguments ...
18-05-2006
Països Catalans
 
 
Ens plau presentar-vos l'escola de formació Maria Mercè Marçal, que es realitzarà el proper 27 de maig a la Seu Confederal de la Intersindical-CSC, una escola que continua el camí obert per la primera escola de formació de l'Espai Jove.

Amb el lema "Aprenem per a avançar", volem fer evident el compromís de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC amb la formació i la importància que per a nosaltres té.

L'edició dels llibrets de formació, la celebració de la primera escola de formació Miquel Porter i Moix, les nombroses xerrades realitzades al territori, són una bona mostra de la formació com a eina necessària per al nostre desenvolupament com a joves i com a sindicalistes .

En la conjuntura actual, on el jovent ...
11-05-2006
Intersindical-CSC
 
 
Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC volem animar a totes i tots a no finançar la despesa militar amb els nostres impostos.

D’aquesta manera ens sumem a les moltes organitzacions que arreu dels Països Catalans i altres pobles de l’Estat espanyol demanen, i promouen, l’objecció fiscal a les despeses militars.

Algunes dades orientatives

Els números ens deixen veure la prioritat del govern de Madrid a l’hora d’invertir els diners de la classe treballadora:

• Els pressupostos de l’any 2006 destinen el 12,04% del total a la maquinària de guerra espanyola. Un total de 58 milions d’euros diaris gastats en mantenir preparat i llest un exèrcit per intervenir arreu del món a favor dels interessos dels poderosos, i sobretot, mantenir la “sagrada ...
11-05-2006
Països Catalans
 
 
La nova reforma laboral, com sempre polèmica, signada pel lobby empresarial, govern estatal i centrals sindicals espanyoles, no és res més que una capa de pintura sobre el que ja hi havia. Sembla ser que l’Estat Espanyol s’ha acostumat a fer grans operacions estètiques (transició, canvis de govern, estatuts, etc.) perquè tot segueixi igual o vagi cap a pitjor.

La gran aposta d’aquesta nova reforma és l’extensió del contracte indefinit, amb rebaixes en les indemnitzacions i bonificacions als empresaris, que no és res més que estandarditzar el contracte per al foment de la contractació indefinida creat l’any 1997. Aquest contracte va triplicar la contractació temporal i, a més a més, els pocs contractes indefinits han estat fets amb aquesta modalitat contractual, tot i ...
11-05-2006
Laboral
 
 
S’han acabat 4 anys d’injustícies cap als 3 de Gràcia, la justícia espanyola per fí ha arxivat el cas. Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, volem mostrar la nostra satisfacció, així com felicitar a tota la gent que durant aquesta llarga nit no s’han deixat vèncer per la injustícia espanyola i en cap moment han acotat el cap.

Molts són els casos de repressió contra tota expressió de lluita al llarg i ample dels Països Catalans, però cada cop som més els qui fem sentir la nostra veu en contra aquestes actuacions dels estats espanyol i francès. No podem deixar passar més temps on la repressió s’exerceixi amb impunitat i sempre siguem els mateixos qui ens toca patir el rebre. ...
25-04-2006
Països Catalans
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660