NOTÍCIES
Una vegada superat Sant Joan i amb l'estiu a sobre, és el moment de començar a preguntar a amics, coneguts i familiars que faran per vacances. Les vacances són una de les interrupcions temporals i retribuïdes de la relació laboral. D'altres en serien els permisos, llicències, el descans setmanal o els diferents festius oficials designats per les administracions públiques.

L'Estatut dels treballadors, al seu article 38, regula que les persones treballadores tenim dret a un periode no inferior a 30 dies naturals de vacances anuals retribuïdes. Una quantitat que pot ser millorada per conveni col·lectiu o contracte de treball. Per exemple hi ha convenis que expressen els dies de vacances per dies laborables, 22, o que consideren que un mes de vacances són 31 ...
24-07-2006
Laboral
 
 
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC i el Centre Social La Vila de Martorell organitzen el proper dijous 20 de juliol un acte per debatre sobre la precarietat laboral dels i les professionals del lleure educatiu, així com la tasca social i educativa que aquest sector laboral du a terme.

L’acte s’emmarca dins la campanya de la branca juvenil de la Intersindical-CSC “Monitor@ no ets un ninot, fes-te respectar!” que vol incidir en la importància del món del lleure educatiu i sociocultural, un d’aquells sectors professionals poc valorat i reconegut.

El ponent de l’acte, David Soriano és un professional del sector que coneix bé les problemàtiques que pateixen els treballadors i de treballadores del lleure educatiu, a més és responsable d'Acció Social de l'Espai ...
13-07-2006
Laboral
 
 
La CUP de Mataró ha organitzat una xerrada sota el títol “Volem uns serveis d’educació i lleure públics, de qualitat i a l’abast de tothom” .
En ella s’ha debatut sobre el model educatiu que s’està imposant a casa nostra, el futur de l’educació pública després de l’aprovació del Pacte Nacional d’Educació, i quin és el paper de l’educació en el lleure en aquest model , així com les precàries condicions d’aquests treballadors i treballadores.

David Soriano, secretari d’Acció Social de l’Espai Jove, ha manifestat que “ el principal problema que afecta les condicions laborals dels i les treballadores del lleure, és la manca de reconeixement social de la seva tasca com a educadors i educadores”, i assenyalat que tothom ha d’assumir ...
04-07-2006
Laboral
 
 
En Roger Gili, Portaveu Nacional de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC, ha participat aquest darrer cap de setmana en la cloenda del congrés dels Joves d'Esquerra Nacionalista, les joventuts del PSM, celebrat a la localitat mallorquina d'Esporles.
El congrés ha servit per escollir Toni Noguera com a nou Secretari General de la formació juvenil i s'ha fixat continuar plantejant alternatives a l'actual situació de precarietat del jovent de l'illa.
En la seva intervenció, el Portaveu de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC ha destacat la important aposta que la formació realitza pel que fa a polítiques d'emancipació juvenil, com el treball i l'habitatge, així com ha felicitat els i les joves del JEN-PSM per la feina feta fins al moment i per la responsabilitat de dur ...
04-07-2006
Països Catalans
 
 
Un any més es commemora el dia de l’alliberament gai, lèsbic, bisexual i transsexual (GLBT). Un any més haurem de sentir els discursos que parlen i s’enorgulleixen acríticament de com ha millorat la situació d’aquest col·lectiu, de com van guanyant drets a marxes accelerades.

Però, tal com passa en altres esferes de la vida, el món del treball no és aliè a les injustícies que pateixen les persones d’aquests col·lectius: assetjament moral en els llocs de treball, burles i vexacions per part de companyes, companys i patrons, negació dels minsos drets reconeguts en els convenis col·lectius o a l’Estatut dels Treballadors en són algunes manifestacions.

Per això, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC exigeix que a ...
28-06-2006
Acció Sindical
 
 
Ens apropem a l’estiu. I per la gran majoria del jovent català que durant el curs estudia això és sinònim d’aprofitar uns mesos per fer alguns diners. Per als empresaris és sinònim de rebaixes, i per al govern estatal, de regal nadalenc.

Rebaixes per a l’empresariat perquè l’estiu suposa una bossa de joves que busca un treball per a un temps concret, que estan disposats a tot per obtenir uns recursos que després els permetrà finançar els estudis. No hi ha, per tant, expectatives d’un lloc de feina segur ni tan sols d’un contracte o d’una formació en prevenció. Una selva de precarietat, en definitiva.

Regal nadalenc per al govern perquè és en aquest període quan es publiquen les dades de l’atur que, ...
20-06-2006
Acció Sindical
 
 
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya ha organitzat una campanya de promoció de la participació jove en el referendum sobre el Nou Estatut del Principat de Catalunya del proper 18 de juny. En aquesta campanya s'han programat quatre taules rodones amb la participació de les entitats dels àmbits d'organitzacions polítiques juvenils i d'organitzacions sindicals d'estudiants i treballadors per que expliquem els nostre arguments pel si o pel no d'acord amb el que aquest Nou Estatut farà canviar la vida de la gent jove.

Ahir a Sabadell, en el local del Consell de Joves (c. Emprius 11) es va fer la primera taula rodona en que participem les entitats sindicals d'estudiants i treballadors. L'Espai Jove vam compartir debat amb els i les joves ...
09-06-2006
Països Catalans
 
 
Els i les joves de la Intersindical-CSC fem una crida a la joventut catalana a refusar la proposta estatutària que se sotmet a referèndum el proper 18 de juny. Malgrat les il·lusions que s’havien generat en aquest procés a àmplies capes de la societat del nostre país, els resultats obtinguts no ens permeten més que refusar aquesta proposta.

Si bé la proposta acordada pel Parlament de Catalunya el 30 de setembre no arribava a les nostres mínimes expectatives, suposava un avenç objectiu en moltes matèries que afecten al jovent treballador del nostre país.

Per a l’Espai Jove de la Intersindical-CSC calia que el nou marc assumís les regnes de la gestió del present i el futur econòmic i social del nostre país. Cal ...
01-06-2006
Països Catalans
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660