NOTÍCIES
En l’aposta de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC per a fer sentir la veu del jovent als centres de treball, estem realitzant tota una sèrie d’accions i activitats per a preparar-nos per al proper cicle electoral. Ara amb els motors escalfats per a les eleccions sindicals, arriba l'hora d'arrencar. És precisament en aquest moment quan sorgeixen preguntes sobre els diferents punts relacionats amb el procés en el que ens submergim. Són qüestions bàsiques a les que convé donar resposta. En aquesta pàgina recollim només les més elementals.

Estan obligades les empreses a celebrar eleccions sindicals?
Perquè les eleccions puguin celebrar-se és necessari que les empreses contin amb una plantilla igual o superior a 6 treballadors i treballadores per centre de treball.
20-10-2006
Eleccions sindicals
 
 
Han sortit les dades de l’atur del mes de setembre a l’Estat espanyol, unes dades que, a gran trets, ens volen ensenyar les “bonances” de la Reforma Laboral, pactada entre govern, patronals , CCOO i UGT. Tot i l’afany per legitimar aquest acord que entrà en vigor el passat 1 de juliol, la lletra petita mostra que les xifres no són el que aparentment volen que siguin.

Després de l’entrada en funcionament de la Reforma Laboral, l’atur entre els menors de 25 anys ha augmentat fins a un 6% . Els i les joves, el col·lectiu que té l’índex de temporalitat més alt, veiem com aquesta nova reforma no aporta res de bo. Resulta paradoxal que una reforma que s’ha justificat per la reducció ...
04-10-2006
Laboral
 
 
L'Espai Jove de la Intersindical-CSC participarà, d'avui a diumenge, en la Trobada Triangle Jove, que enguany es fa a Vic (Osona). Aquesta vuitena Trobada, congregada sota el lema "Eduquem en la participació, participem en l'educació", reuneix associacions juvenils de tot el territori per ajudar a estrènyer lligams entre els joves de totes les regions del país i per destacar el paper de les associacions en la societat.
Organitzada conjuntament pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), el Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, un dels propòsits de la Trobada d'enguany és de de parlar de l'educació dels joves. A tal fi les ponències, taules rodones i debats s'han dividit ...
22-09-2006
Països Catalans
 
 
L'Espai Jove de la Intersindical-CSC organitza un cicle de dues conferències per conèixer la situació de diferents pobles i moviments a nivell internacional. Amb el títol de "Veus del món, mirades solidàries", l'Espai Jove vol aprofundir en els diferents models de cooperació i de solidariat existents als Països Catalans, així com les lluites de sobirania existents arreu del món.

El cicle de xerrades, organitzat des de l'àrea d'Acció Social del sindicat juvenil reflexionarà sobre els camins que han de permetre endagar un model de solidaritat seriós que permeti fer passos endavant en favor de la pau, la dignitat i la sobirania.

Cooperació: Caritat o Compromís?
dijous 21 de setembre a les 8 del vespre
Portal de l'Angel 38, 1r pis · 08002 ...
14-09-2006
Internacional
 
 
La precarietat avança en tots el sentits, cada dia hi ha noves mesures de flexibilització dels llocs de treball al nostre país. Nombrosos són els exemples: la reforma laboral del govern francès (Contracte Primera Experiència, baixada de l’edat d’incorporació al mercat de treball, etc) i les reformes del govern espanyol ( reducció constant de les indemnitzacions, potenciació de la temporalitat, etc.) . A més a més, hem de sumar-hi les polítiques liberalitzadores que s’estan portant a terme a nivell Europeu.

Els joves dels Països Catalans patim de primera mà les conseqüències d’aquestes polítiques: 4 de cada 5 contractes realitzats a joves són temporals, les jornades de treball són inacabables, l’índex d’accidentalitat és dels més alts d’Europa i en canvi el Salari Mínim Interprofessional és ...
14-09-2006
Eleccions sindicals
 
 
Des de la branca jove de la Intersidical-CSC cridem als afiliats i afiliades a fer sentir la veu del jovent treballador català aquest Onze de Setembre

Una diada que ha de significar el rebuig dels catalans i catalanes a les polítiques contràries a les nostres aspiracions nacionals i socials, que porten a terme els estats Francès i Espanyol, negant en tot moment el dret legítim de tot poble a decidir per ell mateix.

Portem molts anys supeditats a la voluntat d’aquells estats que no volen saber res de les nostres realitats (socials, culturals, lingüístiques i laborals). Un temps que no els ha servit per a què oblidem els nostres anhels de llibertat, com a jovent no hem de deixar perdre aquestes aspiracions, ...
08-09-2006
Països Catalans
 
 
Javier Calderón és Responsable de Comunicació de la FEU (Federació d'Estudiants Universitaris de Colòmbia). El seus lligams amb la Intersindical-CSC venen de llarg, ençà que el sindicat català du a terme projectes de cooperació i solidaritat amb el poble colombià.
Aprofitant l'estada d'en Javier als Països Catalans, vam conversar sobre alguns temes relacionats amb el treball i el jovent a Colòmbia.

Quins són els principals problemes de la gent jove a Colòmbia?

El principal problema de la joventut colombiana és que viuen en un país sense democràcia, on els drets fonamentals com la vida, el treball, la salut, l'educació no són respectats, el govern usa el pressupost nacional per a la guerra i per a mantenir-se en el poder, a pesar ...
08-08-2006
Internacional
 
 
Aquests dies estem veient el cas de la vaga del treballadors i treballadores de terra d’Iberia, una vaga molt comentada i criticada per les formes en les quals s’ha portat a terme. Una vaga que ha provocat que molts treballadors no hagin pogut marxar i gaudir de les merescudes vacances.

Els mitjans de comunicació i els nombrosos tertulians de les televisions, així com els nostres polítics i els de l’estat espanyol han culpat i culpen de les formes en la qual va esclatar el conflicte laboral. En cap moment tota aquesta gent ha vist més enllà de l’ocupació de la pista, podem parlar que s’han quedat mirant el dit, enlloc de mirar la lluna.

Partim que les formes de la vaga ...
04-08-2006
Laboral
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660