NOTÍCIES
L’actual conjuntura internacional ens està destapant la cara més fosca del sistema econòmic imperant en forma d’un neoliberalisme cada vegada més ferotge. Exemple clar d’aquestes polítiques són les guerres neoimperialistes a l’Irak i Palestina entre moltes d’altres que s’estan cobrant milers de vides a diari.

Aquestes guerres tenen com a objectiu final l’usurpació dels recursos naturals d’aquests pobles per part de les multinacionals, amb el suport de la gran potència mundial, Estats Units d’Amèrica.

Aquestes multinacionals també fan estralls a casa nostra, en tant en quant deslocalitzen les seves plantes industrials i filials per traslladar-les a països on la mà d`obra és més barata i els drets sindicals inexistents. Això ho hem vist en el cas de SEAT, BRAUN i moltes d’altres on ...
28-11-2006
Internacional
 
 
El passat dissabte 18 de novembre es va realitzar a la Seu Nacional de la CAL la tercera Escola de Formació de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC. Escola, que sota el lema Ampliem horitzons, va seguir les directrius del lema ampliant la formació i el compromís dels assistents.

Una vintena de representants de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC van prendre part en la tercera escola. La jornada va constar de les intervencions del coordinador de l’Espai de Feina, que és l’estructura d’assessorament i de formació de l’Espai Jove, qui va realitzar una anàlisi de la situació actual del jovent i va explicar quines accions es porten a terme des de l’Espai de Feina per a poder avançar. Posteriorment va tenir lloc la intervenció del ...
20-11-2006
Intersindical-CSC
 
 
Des del Secretariat de l’Espai Jove ens tornem a posar en contacte amb tu per informar-te que el proper dissabte 18 de novembre realitzarem la tercera escola de formació de l’Espai Jove, la segona del cicle Miquel Porter i Moix.

Aquesta escola es celebrarà enmig del període d’eleccions sindicals al Principat, i tal com vam fer a l’anterior escola de formació, pretenem dotar-nos d’arguments, discurs i eines per poder afrontar aquest període electoral fent de la Intersindical-CSC una alternativa real als sindicats sucursalistes que plantegi solucions a les problemàtiques laborals que patim el jovent.

A partir de la realització de la I Assemblea Nacional de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC ,el Secretariat hem apostat per fer de la formació una eina a ...
09-11-2006
Intersindical-CSC
 
 
El passat 4 de novembre, just tres dies abans de l’aniversari de la signatura del Tractat dels Pirineus, el 1659, pel qual la Catalunya Nord va passar sota l’administració francesa, es va cel·lebrar la tradicional manifestació sobiranista als carrers de Perpinyà. La capital del Rosselló va acollir, a més, la cloenda del Correllengua, organitzat per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL), que sota el lema “Una llengua viva, un poble en marxa” ha recorregut el Principat, Andorra i la Franja de Ponent durant els darrers dies. Més de 2500 persones, moltes d’elles de Catalunya Nord, i d’altres arribades d’arreu dels Països Catalans, ompliren una Perpinyà lúdica i reivindicativa alhora. Diverses foren les entitats cíviques i les organitzacions polítiques que s’hi aplegaren durant tota la ...
08-11-2006
Països Catalans
 
 
Darrerament hem sentit a parlar de la situació laboral dels monitors i monitores del lleure al nostre país, especialment de la precarietat en el sector. Sense negar-la, però, des de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC volem fer alguns aclariments respecte a uns informacions sindicals aparegudes que poden confondre la gent en aquest assumpte.

Es diu, a manera de denúncia, que hi ha milers de joves que treballen de manera desregulada en el món de l'associacionisme. I s'engloba tot això en el sector de l'educació en el lleure quan, de fet, es tracta de dues realitats molt diferents. No es pot comparar la tasca que es realitza en esplais i agrupaments escoltes i que té com a objectiu educar en valors els nens i nenes ...
30-10-2006
Laboral
 
 
El proper 4 de novembre la Unió Territorial de la Catalunya Nord de la Intersindical-CSC s'afegeix al conjunt d'entitats que al nord dels Països Catalans recorden el fatidic Tractat dels Pirineus de l'any 1659 pel qual les comarques nord-catalanes queden administrativament dins de l'estat francès.

Des de l'Espai Jove ens volem afegir i marxariem a les 9:00h del matí per tal de ser presents en els actes de la Diada amb pancarta i banderes per tal de conmemorar aquest esdeveniment amb l'afiliació de la Unió Territorial.

Les persones interessades podeu telefonar al 93 481 36 60 i demanar per l'Espai Jove. ...
26-10-2006
Països Catalans
 
 
Deslocalització d’empreses, precarietat i exclusió laboral, privatitzacions, subcontractacions i reducció de la protecció social, etc., no només són paraules. Cadascuna d’elles comporta una situació d’explotació per al jovent treballador català. També patim les conseqüències del màxim benefici, que es tradueix en inseguretat laboral, accidents de treball, malalties professionals, etc.

El món laboral cada cop disposa de més i més traves, que dificulten o fins i tot impossibiliten l’emancipació dels joves. Davant tot això necessitem una resposta clara i coherent, necessitem participar d’un projecte que ens doni respostes a totes aquestes problemàtiques i al mateix temps treballar per a esdevenir un contrapoder real contra la patronal .

Podem participar en aquest procés de canvi i model laboral aportant una nova manera de fer, ...
25-10-2006
Eleccions sindicals
 
 
El món del lleure educatiu i sociocultural és un sectors professional poc reconegut i valorat, fet que comporta l'existència d'una elevada taxa de precarietat laboral. Tot i que la posada en marxa del primer coneni d'aquest sector havia de millorar la situació, la realitat és que les empreses segueixen actuant com veritables ETT tot cedint treballadores i treballadors als centres on realitzen la seva tasca professional.

Des de la Intersindical-CSC no podem podem considerar com a vàlids convenis que perpetuen i faciliten la subcontractació. Per a posar solució a aquesta problemàtica plantegem la funcionatirzació dels i les professionals d'aquest sector que duguin a terme la seva tasca professional a centres públics.

Des de la Intersindical-CSC reivindiquem:

- L'estricte compliment del conveni al ...
24-10-2006
Acció Sindical
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660