NOTÍCIES
En motiu de 40è aniversari de l'assassinat d'Ernesto Che Guevara, l'entitat catalana Defensem Cuba organitza un certamen destinat al guerriller. El concurs, obert a les modalitats de literatura i plàstica, pretén commemorar la figura del Che, com a símbol de la revolució i el socialisme.

Descarregueu aquí les bases del concurs ...
07-03-2007
Internacional
 
 
Arran del mal servei endèmic de la xarxa ferroviària estatal, que ha esdevingut d’actualitat els darrers dies, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC denunciem l’actitud de RENFE i de l’ADIF –que és l’empresa que gestiona les infrastructures ferroviàries- vers Catalunya, ja que és on el preu del viatge en Rodalies és el més car de l’Estat. Com s’està veient, el conflicte amb el servei de trens de rodalies és diari, fet aquest que fa massa temps que dura i que s’ha anat deixant fins que ha començat a esclatar.

Fent una comparativa de preus entre els principals serveis de rodalies de RENFE de l’Estat, les diferencies tant en la modalitat de bitllet senzill com en la modalitat de bitllet mensualitat, és el servei ...
02-03-2007
Països Catalans
 
 
El passat dissabte 24 de febrer es va celebrar la XLII Assemblea General del Consell de Joventut de Barcelona, la plataforma interassociativa que coordina i representa les principals entitats juvenils de la ciutat.

El CJB va néixer l'any 1980 com un instrument democràtic de participació i d'acció juvenil, per promoure el creixement d'un associacionisme juvenil, fort i articulat. La representació de l'àmbit sindical recaurà en els propers dos anys en l'Espai Jove, en la persona del secretari d'organització Marc Faustino.

L'impuls de les polítiques de treball, formació i habitatge seran les que recauren en nosaltres i de les que volem canalitzar el màxim d'opinions i realitzar accions per aconseguir una plena activitat de l'Ajuntament en resoldre les mancances i fer assolir la plena ...
26-02-2007
Països Catalans
 
 
Us convoquem a la primera assemblea d’afiliats i afiliades del sector del lleure educatiu i activitats socioculturals.

Aquest any serà molt important per el nostre sector professional; finalitza l’actual conveni i és hora de recollir propostes per seure a la taula de negociació i fer sentir la nostra veu. Tenim en curs una sèrie de demandes contra una de les empreses més importants del sector, la ara desapareguda Xauxa i el seu entramat d’empreses satèl·lits, que van marcar un abans i un després en l’actitud dels i les treballadores del lleure educatiu.

Per tot això et convoquem al proper dissabte 3 de Març a les 11h a la seu de la Intersindical-CSC, Av. Portal de l’Angel, 38 1r pis

Ordre del ...
23-02-2007
Acció Sindical
 
 
El passat 7 de febrer la Sra. Carmen Cecilia Santana Romaña, activista sindical de la CUT (Central Unitaria de Trabajadores) de Colòmbia, va ser assassinada per membres de l’extrema dreta Colombiana.
La CUT de Colòmbia, organització amb la que mantenim lligams de col•laboració, és un dels blancs preferits de les forces paramilitars d’extrema dreta i agents governamentals pel sol fet de defensar els interessos dels i les treballadores colombianes.
Durant l’any passat es van ser assassinar 69 activistes sindicals de la CUT a mans dels esquadrons de la mort amb la complicitat del govern colombià. Una xifra que de ben segur seguirà augmentant, degut a la impunitat amb la que actuen aquests grups d’extrema dreta sota la protecció del govern de Colòmbia i la ...
13-02-2007
Internacional
 
 
Segons les dades de l'Enquesta sobre la Població Activa (EPA), la taxa de temporalitat del Principat de Catalunya és d'un 26'4%, mentre que a la Unió Europea (25 membres) és del 14'9%. Una taxa que indica el nombre de contractes temporals entre el total de la població assalariada. Aquesta taxa ens serveix per veure els resultats de l'última reforma laboral de l'Estat Espanyol.

Després de mig any de vigència de la reforma laboral, plantejada com l’eina vàlida per eradicar la temporalitat a l'Estat espanyol, s'ha mostrat només com una acció flexibilitzadora del mercat de treball, essent la part més beneficiada la Patronal, treient beneficis mitjançant bonificacions a la Seguretat Social i d'altres subvencions aportades pel govern estatal.

Des de l'Espai Jove de la ...
04-02-2007
Laboral
 
 
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC proposa, en un document que ha fet arribar a diverses formacions polítiques, un seguit de mesures destinades a combatre la precarietat laboral als municipis catalans.

Sovint es parla de la precarietat a un nivell abstracte i global, apuntant-la com un problema estructural i situant-la, així, lluny de possibles solucions. Des de l’Espai Jove es vol atacar aquesta xacra des del nivell administratiu més elemental, els municipis, i fer que els ajuntaments del nostre país se sentin també partíceps del problema i adoptin un compromís per a que al seu àmbit d’actuació no es permetin pràctiques que contribueixen a la precarietat.

No pot ser que des dels municipis tan sols hi hagi un interès per a l’atracció ...
21-01-2007
Intersindical-CSC
 
 
El sindicat UGT ha fet públic recentment un escrit en què demana a les institucions el boicot a l’empresa Xauxa per les seves pràctiques fraudulentes i la precarietat laboral que generava. Si l’actitud del sindicat durant tot el procés no hagués estat la que ha estat, aplaudiríem de la proposta, però resulta que les coses han anat diferent.

El cas de l’empresa Xauxa, o del conjunt d’empreses que depenien d’aquesta marca empresarial (Noves Alternatives Educatives, Planeta Planetari, Nou Set del Solsonès...) és un més dels que l’Espai Jove havia anat denunciant al llarg del 2006 amb la campanya Monitor/a no ets un ninot, fes-te respectar.

Amb aquesta iniciativa assenyalàvem els culpables de la precarietat laboral en el sector del lleure educatiu i ...
18-01-2007
Acció Sindical
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660