NOTÍCIES
El passat dissabte, 21 d’abril, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC va realitzar una xerrada al local Brindem Brindola, situat al Raval de Barcelona, on Roger Gili, el seu coautor, presentà el document "des de viles i ciutats, plantem cara a la precarietat". Gili va presentar el text com “document, escrit des de la modèstia i humilitat, per tal de plasmar quines són les prioritats de l’Espai Jove en matèria de treball aplicables des dels Ajuntaments”, els quals va definir com “els esglaons més baixos de l’administració, però que, a la vegada, poden fer molta feina a favor de l’ocupació de qualitat”.

Aquest document ha estat enviat a partits i joventuts polítiques d’esquerres i/o amb sensibilitat nacional i algunes d’aquestes organitzacions ja l’han adoptat com ...
23-04-2007
Intersindical-CSC
 
 
La consellera de Treball del govern de la Generalitat de Catalunya, Mar Serna, ha anunciat un paquet de mesures per lluitar contra la sinistralitat laboral. Aquest paquet preveu un programa voluntari per reduir els increments en les PIMES i l’augment del cos de tècnics i inspectors.

Aquestes mesures arriben tard, després de més d’una quarantena de morts als Països Catalans, des de principis d’any. Malament, ja que el paquet de mesures que proposa la Consellera és paper mullat: el programa voluntari no deixa de ser només una declaració d’intencions sense anar gaire més lluny i, en referència a l’augment de tècnics i inspectors, fa anys que es pateix un dèficit de personal. Però les mesures no es poden limitar això, ja ...
20-04-2007
Laboral
 
 
El proper dissabte, 21 d'abril, tindrà lloc un acte previ a l'1 de maig, organitzat per l'Espai Jove de la Intersindical-CSC, per escalfar motors pel Dia del Treball.

L'acte es realitzarà al local Brindem Brindola (carrer de la Riera Alta, 4-6, al barri del Raval de Barcelona) i consistirà en una xerrada de presentació del document "Des de viles i ciutats, plantem cara a la precarietat", per part de Roger Gili, coautor del text, i David Soriano, portaveu de l'Espai Jove.

Posteriorment, tindrà lloc un sopar popular, el menú pel qual costarà 12 €. Per tal de poder fer la reserva pertinent, es prega a totes i tots aquells que hi vulguin assistir que ho confirmin a espaijove@intersindical-csc.org, abans del dijous, 19 d'abril.
16-04-2007
Intersindical-CSC
 
 
Quan la reforma laboral falla, la propaganda institucional mira d'amagar-ho

Aquest dies podem veure la campanya publicitària per la potenciació de la contractació indefinida, sota el renovat model contractual indefinit arran de l’última reforma laboral pactada entre el govern espanyol juntament amb la CEOE i els grans sindicats estatals espanyols, una campanya que pretén remuntar el gairebé nul impacte de l’última reforma laboral sobre la contractació indefinida.

Aquesta campanya apadrinada per les centrals sindicals espanyoles i finançada amb fons públic posa de manifest el nyap de l’última reforma laboral, ja que no ha pogut esdevenir la vareta màgica contra la temporalitat, sinó que s’ha convertit únicament en un pegat de mala qualitat.

Una campanya publicitària que anuncia a tort i dret les ...
10-04-2007
Laboral
 
 
Des de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC us convidem a participar a l'acte commemoratiu del 5è aniversari de la victòria popular a Veneçuela, organitzat per l'Assemblea Bolivariana de Catalunya de Solidaritat amb el Poble de Veneçuela (de la qual en formem part), pel proper divendres, 13 d'abril. Per a més informació, seguiu llegint:

Veneçuela: revolució en marxa!

Festa - Acte commemoratiu del 5è aniversari de la victòria popular a Veneçuela
Divendres dia 13 d'abril a partir de les 19:00h
Centre Social Autogestionat Can Vies de Sants (Barcelona)

El proper dia 13 d'abril es complirà el cinquè aniversari de la restitució de la democràcia a Veneçuela i el retorn al poder del seu president, Hugo Chávez, legítimament elegit pel poble veneçolà el desembre ...
09-04-2007
Internacional
 
 
Davant la proximitat d’unes dates tan assenyalades com el 23 d’abril, el 25 d’abril i l’1 de maig, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC volem fer una crida a la mobilització del jovent treballador català perquè surti al carrer i reivindiqui la nostra presència com a treballadors i treballadores i com a país.

Volem animar a participar als actes de reivindicació que se celebraran el 23 d’abril arreu del territori, així com els actes que tindran lloc a València ciutat el 5 de maig, en motiu del 25 d’abril. Cal recordar que, enguany, aquesta data commemora els 300 anys de la batalla d’Almansa, 300 anys des que les tropes borbòniques van començar a entrar pel sud del país, els quals també signifiquen 300 ...
04-04-2007
Països Catalans
 
 
En motiu del projecte de Llei sobre la Carrera Militar, presentat pel Govern espanyol i actualment en fase de discussió, les organitzacions Justícia i Pau i Fundació per la Pau han impulsat una campanya de rebuig i en favor de la cultura de la Pau.

Podeu llegir-ne el manifest aquí. ...
27-03-2007
Països Catalans
 
 
El fins ara secretari d’Acció Social, David Soriano, ha estat escollit per unanimitat com a nou Portaveu de Espai Jove de la Intersindical-CSC, en el marc de la II Assemblea Nacional de l’organització sindical juvenil. L’acte va tenir lloc el passat dissabte, 17 de març, al casal d’Associacions Juvenils de Barcelona, sota el títol de “Seguim donant resposta”, i va comptar amb la presència d’una setantena d’afiliats.

L’Assemblea Nacional, que es reuneix cada dos anys, va servir per escollir el nou Portaveu de l’Espai Jove i el conjunt del nou Secretariat Nacional i la Comissió de Garanties i per aprovar l’informe de gestió del secretariat sortint, una proposta de modificació d’estatuts, la ponència estratègica, la d’organització, la d’acció sindical i diverses resolucions. D’aquesta manera, ...
23-03-2007
Intersindical-CSC
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660