NOTÍCIES
Us mostrem un comunicat de la Campanya de Solidaritat amb Josep Pàmies, a la qual l'Espai Jove de la Intersindical-CSC hi està adherit:

Injusta sentència sobre Josep Pàmies

En primer lloc, manifestem la nostra disconformitat amb la sentencia judicial 181/2007 del Jutjat nº 2 de lo Penal de Lleida. La sentència ha absolt a Josep Pàmies dels delictes que li imputava la fiscalia i l'acusació particular declarant-lo innocent d'atemptat a l'autoritat i de lesions. Ara bé, incomprensiblement, la jutgessa considera que Josep és culpable de dues faltes lleus (desobediència i lesions) i responsable civil davant els 329 dies de baixa del guàrdia Sacanell i de les suposades seqüeles. Això suposa, de fet, dues petites multes, la indemnització de 22.000 euros al guàrdia civil ...
03-07-2007
Intersindical-CSC
 
 
Entrevista realitzada a Xema Moya, membre del Servei d’Informació de l’Objecció Fiscal (SIOF), qui va realitzar una xerrada per a l’Espai Jove, el passat 15 de maig.

Què li diries a algú que està fent la Declaració de la Renda per convèncer-lo perquè faci objecció fiscal?
Li diria que analitzés el per què es destinen tants diners a despesa militar, 49,2 milions d’euros al dia, i que analitzés les necessitats que té en el dia a dia, en la seva vida quotidiana, i, en base a això, que decidís si és convenient o no fer objecció fiscal.

Creus que l’objecció fiscal és una iniciativa que va guanyant adeptes, any rere any?
Sí que n’ha anat guanyant, però el que també és cert és ...
19-06-2007
Països Catalans
 
 
Segons el Projecte de Llei de Gestió del Fons de Pensió, aprovat pel govern espanyol el passat 8 de juny, podran ser invertits en borsa i fons d’inversió aquells diners destinats a què els cicles econòmics negatius no afectin al futur de les pensions.

Des de l’Espai Jove trobem extremadament irresponsable que els diners destinats a un dret social siguin invertits a un “casino”, sense tenir en compte que la bombolla financera actual només pot garantir rendibilitat a curt termini. No es pot jugar d’aquesta manera amb els fons destinats a les pensions públiques, aplicant polítiques neoliberals que ja han tingut conseqüències negatives en diverses prestacions socials, en separar les fonts de finançament, accentuant el caràcter de capitalització de les pensions i privatitzant-ne la ...
19-06-2007
Laboral
 
 
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC ha organitzat aquest dissabte una jornada de formació sindical per a l’afiliació jove del sindicat nacional. Aquesta jornada s’ha realitzat al centre cívic l’Escorxador, de Vilafranca del Penedès, i ha durat tot el dia. Durant el matí, s’ha realitzat una xerrada sobre salut laboral i, a la tarda, un taller sobre com llegir l’Estatut dels Treballadors i, finalment, un cine-fòrum amb el documental Lo últim en moda, sobre les maquiles, empreses de capital estranger (sobretot nord-americà) que s’instal·len al Tercer Món (sobretot a Llatinoamèrica), on operen amb total impunitat.

La jornada formativa, que duia per títol “Recuperem el saber” ha estat valorada molt positivament per l’Espai Jove, tant pel nombre d’assistents com, sobretot, per la qualitat de les xerrades ...
16-06-2007
Intersindical-CSC
 
 
L’Assemblea General de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) va escollir ahir nou president per aquest organisme. El durant 23 anys president de la CEOE, José Maria Cuevas, que ha portat una política de desregulació de l’àmbit del treball, així com també un fort contingut identitari espanyol, deixa pas a Gerardo Díaz Ferrán, empresari del sector turístic.

En el seu primer discurs, Díaz Ferrán va fer una aferrissada defensa de la liberalització de tots els serveis públics, amb paraules com “la millor empresa pública és la que no existeix” o “més llibertat d’empresa, més mercat , més desregulació i més competència”. Paraules que indiquen les línies a seguir durant el seu mandat.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC trobem preocupant que ...
09-06-2007
Laboral
 
 
El proper dissabte, 16 de juny, tindrà lloc a Vilafranca del Penedès l’Escola de Formació sindical Maria Mercè Marçal, organitzada per l’Espai Jove de la Intersindical-CSC. Aquesta trobada formativa, que es realitza cada any per aquestes dates, duu per títol “Recuperem el saber” i pretén aprofundir en els coneixements laborals i sindicals d’afiliats a l’Espai Jove, però també per a totes i tots aquells joves que s’hi vulguin acostar.

Aquesta escola de formació és una plasmació més del compromís que va prendre el Secretariat de l’Espai Jove a la passada Assemblea, on es va renovar l’aposta per l’aprofundiment en la formació dels i les afiliades joves del sindicat. D’aquesta manera, el proper 16 de juny s’oferiran xerrades sobre salut laboral, sobre l’Estatut dels treballadors ...
08-06-2007
Intersindical-CSC
 
 
El president del Banc Central Europeu (BCE), Jean-Claude Trichet, va aprofitar la invitació de la confederació Europea de Sindicats (CES), de la qual formen part CCOO i UGT, a la cimera sindical celebrada a Sevilla el passat 23 de maig, per exposar les tesis sobre la necessitat de la contenció dels salaris com a mesura per a la creació de llocs de treball.

Tot i les mostres de rebuig d’aquestes mesures per parts dels delegats sindicals presents a la cimera, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC trobem preocupant que en trobades d’organitzacions sindicals es doni veu a aquells organismes que aposten per un model neoliberal de relacions laborals. Tots i totes sabem que el BCE, com el FMI o el BM, és ...
07-06-2007
Laboral
 
 
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC volem fer arribar la nostra solidaritat als i les companyes corses que van dur a terme la pacifica protesta a bord del vaixell “Pascal Paoli”, en una acció reprimida violentament per l’exercit de l’Estat francés i que ha comportat l’acusació dels i les sindicalistes com a segrestadores i criminals.

Entenem aquest fet com un atac més a les lluites populars i la criminalització del sindicalisme. Últimament veiem amb preocupació com la repressió i la persecució cap aquelles i aquells que posen en dubte l’actual “status quo” va en augment. Exemples a casa nostra tampoc en falten: el cas de la Núria Pòrtulas, il•legalització de partits polítics i agressions per part de les forces de seguretat són el pa de ...
24-05-2007
Internacional
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660