NOTÍCIES
Davant de l’acció del govern de Madrid de tallar el servei de Rodalies de Renfe de l’àrea metropolitana de Barcelona, per tal de complir el termini fixat per fer arribar el TGV, el 21 de desembre (data ja posada en dubte per la vicepresidenta De la Vega), des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC considerem una irresponsabilitat i una provocació prioritzar una promesa electoral per davant d’un servei ja deficient com el de Rodalies. Així, mentre que el TGV és un obra faraònica encarat a l’ús per part de les classes benestants i de l’empresariat que fa negocis a Madrid, la Renfe és un servei utilitzat per milers d’usuaris i usuàries, majoritàriament joves i gent treballadora, necessari per tal d’arribar als centres de treball o ...
23-10-2007
Països Catalans
 
 
Des d’aquesta setmana ja està disponible el número 0 de l’Enclusa digital, el que ha d’esdevenir el butlletí electrònic de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, des d’on exposar la feina feta, les campanyes impulsades, els posicionaments públics i tota aquella informació relativa i interessant per al jovent treballador català.

Aquest número 0 presenta la propera campanya sobre el lleure educatiu que durà a terme el jovent sindicalista dels Països Catalans, explica la tasca duta a terme durant el primer mig any des de la 2a Assemblea Nacional de l’Espai Jove, presenta una crònica de la campanya en favor d’una Inspecció de Treball digne, aporta algunes xifres que justifiquen la lluita per unes condicions laborals dignes i contra la precarietat juvenil als Països Catalans, reivindica ...
22-10-2007
Intersindical-CSC
 
 
L’entrada a la Presidència de l’Estat francès de Nicolás Sarkozy no era un bon senyal per la Catalunya Nord i aquestes sospites s’han anat confirmant arran de les polítiques portades a terme durant el seu actual mandat.

Ara torna a toca l’àmbit laboral i aquest cop és per anar contra les 35 hores setmanals de treball, una victòria dels treballadors i de les treballadores de l’Estat francès. No és d’estranyar, ja que des dels temps com a candidat del senyor Sarkozy ja havia anunciat propostes per ampliar la jornada laboral.

Tanmateix, la força dels treballadors i de les treballadores de la Catalunya Nord i de l’Estat francès en la defensa de les 35 hores laborals ha fet que l’ara President de la República ...
03-10-2007
Laboral
 
 
Desprès del discurs del senyor Montilla en el debat al Parlament de Catalunya, ha aparegut als mitjans de comunicació la promesa que el Govern de la Generalitat invertirà en ajudes de fins a 2.000€ per jove (fins a 25.000€, en cas de joves discapacitats/des) a les empreses, per la conversió de contractes temporals a indefinits.

Davant d’aquest anunci, des l’Espai Jove de la Intersindical-CSC opinem que:

- La via del xec per a subvencionar les empreses no serveix per res més que per augmentar els beneficis d’aquestes empreses, sense que en cap cas aquest benefici es vegi reflectit en els i les treballadores. Per tal de veure-ho, només cal mirar el que ha passat amb la reforma laboral del juny del 2006, pactada entre ...
02-10-2007
Laboral
 
 
Recentment els sindicats de RENFE i d’Adif han convocat diversos dies de vaga contra el traspàs de competències de Rodalies. Fins aquí podem arribar a estar d’acord, ja que no volem només un canvi nominal de gestor, sinó un canvi a fons, on Rodalies sigui un servei adequat a les necessitats dels treballadors i les treballadores d’aquest país, a més d’ésser una empresa exemplar en el respecte dels drets dels treballadors i treballadores, situació que esperem i treballarem perquè esdevingui.

Malgrat existir la possibilitat d’aquest argument del tot assumible per la majoria de la població del país, contràriament els sindicats presents en els comitès de RENFE i d’Adif argumenten que el traspàs de la competència i el “desmembrament” de l’empresa estatal representarà un ...
16-09-2007
Laboral
 
 
L’Atur ha tornat a ser protagonista, durant aquest mes d’agost, a causa del seu increment. A més, les parts on més ha augmentat, a l’Estat espanyol, han estat el Principat (+11.898) i el País Valencià (+13.084), duplicant d’aquesta manera l’increment de persones aturades, durant el mateix període de l’any anterior.

El govern espanyol justifica aquest augment pel mal temps d’aquest mes d’agost, així com pel canvi en les preferències dels i de els turistes per anar a d’altres destinacions, fets que en principi han de suposar una menor contractació. Malgrat tot, aquesta justificació no fa cap referència al motiu de l’augment de l’atur en el sector industrial (a l’Estat espanyol, ha augmentat un 4,11%) o en el sector de la construcció (a l’Estat ...
08-09-2007
Laboral
 
 
Aquest mes ha aparegut un estudi del Fons Monetari Internacional sobre l’evolució dels salaris a les economies desenvolupades que, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, veiem amb preocupació. Segons aquest, a tot arreu la participació dels sous de treballadors/es assalariats/des i autònoms/es en el conjunt de les rendes nacionals disminueix. A la UE-15, per exemple, el pes dels salaris en el total de les rendes va caure del 61,6% fins al 57,6%, des del 1992 fins al 1995. A l’Estat espanyol, durant el mateix període, aquest descens encara fou molt més pronunciat, del 62% al 54,4%, malgrat la disminució de les taxes d’atur.

Queda clar, doncs, que els beneficis de les empreses no es reparteixen per igual i que els treballs precaris són ...
19-07-2007
Laboral
 
 
El passat 29 de juny, en la inauguració d’unes jornades sobre precarietat i salut, la Consellera de Treball del Principat, Mar Serna, destacava una acció de govern encarada cap a la millora de les condicions de treballs dels i les joves i cap a la consecució d’uns llocs de treball de qualitat.

Aquesta acció era la realització, en un futur, d’un Pla de Treball Juvenil, un pla que preveu la reducció d’un 20% la sinistralitat (cal recordar que el jove és un dels col•lectius més afectats per aquesta xacra), així com també reduir la temporalitat en més de dos punts (actualment se situa en el 23,6% de mitjana i en el 57% pel que fa als i les joves).

En la seva ...
06-07-2007
Laboral
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660