NOTÍCIES
Un cop han aparegut les dades sobre el sou mensual mitjà del 2007 al Principat (que estableixen aquest sobre els 1.792€), des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC volem que se segueixin les directrius de l’Organització Internacional del Treball (OIT) que indiquen que el salari mínim interprofessional (SMI) hauria de ser l’equivalent al 60% del salari mensual mitjà. Exigim, doncs, que a partir del 2008 se segueixin aquestes recomanacions i que el SMI passi de ser de 570,60€, el 2007, al 1.075,2€, el 2008, una xifra que s’adequa a les indicacions de l’OIT.

En relació a això, també volem posar de manifest i mostrar el nostre neguit en la manipulació electoralista que des del govern de l’Estat espanyol es fa del SMI, convertint-lo en ...
02-12-2007
Laboral
 
 
Ja no és només mostrar el rebuig cap a la incompetència de la gestió de les nostres infrastructures que es fa des de Madrid, sinó la manca de voluntat que tenen ni tan sols de voler fer una mica de teatre, per estètica. Ministres que se’n riuen, polítics que menyspreen el problema, sucursals que fan de bufons de la cort i, mentrestant, els treballadors i les treballadores veuen augmentada la seva jornada laboral, amb uns temps d’anada i de tornada que s’han vist molt incrementats. Aquest és un fet que fins i tot ha comportat acomiadaments i sancions davant els reiterats retards dels treballadors i de les treballadores als seus llocs de treball, per culpa d’aquesta situació .

No podem oblidar, però, ...
27-11-2007
Països Catalans
 
 
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC, en col·laboració amb Solidara, havia organitzat, pel proper 1 de desembre, les segones jornades d’acció social, amb el nom d’Espai de Resistència. Aquesta jornada havia de portar, a Martorell, xerrades i taules rodones sobre els diversos processos de construcció socialista a Amèrica Llatina i sobre les lluites ecologistes i en defensa del territori al nostre país, juntament amb un dinar popular i un concert a la nit. Tanmateix, des de l’Espai Jove s’ha cregut convenient que s’ajornés aquesta jornada de lluita, debat i resistència, per reforçar la previsiblement nombrosa manifestació que tindrà lloc aquell mateix 1 de desembre, a Barcelona, en favor del dret de decidir sobre les pròpies infrastructures. Des de l’Espai Jove lamentem que ambdós actes hagin coincidit ...
27-11-2007
Intersindical-CSC
 
 
Ens trobem a les portes d’un altre 25 de novembre, per reivindicar de nou la No Violència contra les dones.

En ple segle XXI, les dones seguim patint la violència fruit del sistema patriarcal que es dóna, amb diverses cares, a tot al món, ja que la globalització econòmica que sofrim abraça aquest sistema patriarcal. Així, les desigualtats socials se segueixen patint cada cop més i, fruit d’aquestes, patim la violència contra les dones, per ser nosaltres les més vulnerables.

Arreu del món s’estan generalitzant els “feminicidis”, assassinats, tortura i maltractament de les dones pel simple fet de ser dones, per haver començat a ocupar nous espais abans reservats exclusivament als homes. Però aquesta violència també ens la trobem a casa: ...
23-11-2007
Països Catalans
 
 
Avui han vist la llum dos nous llibrets formació de la col·lecció que l’Espai Jove porta editant els darrers anys. Aquestes publicacions, de repartició gratuïta, són eines que es posen a disposició del jovent treballador català per tal de comprendre millor el món laboral i sindical i, conseqüentment, poder treballar per reclamar-ne els drets pertinents i millorar-los. I és que l’opacitat i la manca de coneixement de la normativa vigent és una de les eines més perilloses per tal d’erosionar la situació laboral dels i de les joves i de les classes treballadores, en general.

Un dels nous llibrets és un diccionari laboral que, en prop d’una vuitantena de pàgines i de forma exhaustiva, explica el significat d’una gran quantitat de termes relacionats amb ...
20-11-2007
Intersindical-CSC
 
 
“Mireu, és possible aprendre coses pel gust d’aprendre-les; és possible que hi hagi gent amb ganes d’explicar i gent amb ganes d’escoltar i és possible que aprenguem coses. Ara, les aprendrem o no, això no és qüestió meva, és qüestió vostra”.

Amb aquestes paraules d’en Miquel Porter i Moix es donava inici a la darrera escola de formació sindical de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, el passat dissabte, 10 de novembre, a Capellades, al casal d’avis Cal Ponet.

Un cop feta la presentació, va ser el torn de l’historiador Juli Cuéllar, qui, amb una xerrada que portava per títol “el moviment obrer als Països Catalans”, va fer un repàs de l’evolució de les mobilitzacions de treballadors/es, des dels inicis de la ...
19-11-2007
Intersindical-CSC
 
 
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC ja té gairebé enllestida l’escola de formació Miquel Porter i Moix d’enguany, que tindrà lloc el proper dissabte, 10 de novembre, a Capellades (Anoia). Aquest acte, que s’organitza cada darrer trimestre de l’any, té la voluntat d’oferir eines i recursos a l’afiliació per a millorar la seva activitat sindical. El lloc concret de l’escola serà el Casal Cal Ponet (casal d’avis), situat al carrer de Divina Pastora, 1) i, si es té previst d’assistir-hi, es prega confirmar prèviament l’assistència a espaijove@intersindical-csc.cat, per tal de facilitar-ne l’organització.

El programa serà el següent:

10.30- Presentació
a càrrec de Néstor Sastre (secretari de Formació i Estudis de la Intersindical-CSC) i de Gerard Rabat (secretari d’Acció Sindical de l’Espai Jove)

11.00- ...
02-11-2007
Intersindical-CSC
 
 
Després d’un llarg estira i arronsa parlamentari aquest octubre s’ha aprovat el Pacte Nacional de l’Habitatge al Principat de Catalunya, signat pel govern tripartit amb el suport de Ciudadanos- Partido de la Ciudadania, i una trentena d’entitats i organitzacions.

Tal com se’ns informa, el Pacte assegura la construcció de més pisos de protecció oficial, d’ajudes a la rehabilitació d’habitatges, la mobilització de nou sòl per a habitatge protegit o bé la millora de la situació per a diferents col·lectius de risc (gent gran, persones sense sostre, persones amb problemes de mobilitat...). Aquestes mesures, que en total afecten a 835.000 habitatges, estan pressupostades en 8.221 milions d’euros per als propers 10 anys. Certament, parlem de xifres considerables.

Des de l'Espai Jove de la ...
31-10-2007
Països Catalans
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660