NOTÍCIES
El passat dimecres, 23 de gener, va començar, amb una concentració a la Plaça de Sant Jaume, la campanya pel dret a l’avortament lliure i gratuït, que ha estat impulsada per Ca la Dona i moltes altres organitzacions feministes catalanes, i a la que l’Espai Jove de la Intersindical-CSC hi donem suport.

La Campanya es basa en una sèrie de reclamacions que es poden resumir en: Dret a l’avortament lliure i gratuït i per decisió de les dones; Dret al propi cos; que l’avortament sigui un dret i no un delicte; que l’avortament sigui despenalitzat, és a dir, que desapareixi del codi penals; que l'avortament sigui practicat dins de la xarxa sanitària pública i concertada, regulant l’objecció de consciència i garantint la seva realització; ...
25-01-2008
Països Catalans
 
 
El proper cap de setmana, des del divendres dia 25, fins el diumenge dia 27, tindrà lloc a la Universitat de Barcelona (plaça d’Universitat) el Fòrum Social Català , que reunirà organitzacions socials d’arreu del país, per tal de debatre alternatives al model socio-econòmic actual i per posar en comú experiències de treball i de lluita.

La inauguració tindrà lloc el divendres, a les 17.30, mitja hora abans que comencin els seminaris. Durant el dissabte es realitzaran tallers i actes durant tot el dia, mentre que el diumenge, a les 12.00, sortirà de la plaça d’Universitat la manifestació unitària, darrere el lema “Un altre món és possible”.

El sindicalisme nacional i de classe ha participat a l’organització del Fòrum i hi serà ...
23-01-2008
Països Catalans
 
 
Recentment, coneixíem les xifres sobre l’increment de l’Índex de Preus del Consum (IPC) al llarg d’aquest any 2007, unes dades que suposen un brutal increment dels preus als Països Catalans sota administració espanyola, que oscil·len entre el 3,9 % de les Illes al 4,3 % del País Valencià i Catalunya, i que, per tant, doblen la previsió fet un any enrere pel ministre espanyol Solbes en la que s’estimava que els preus haurien pujat un 2%.

En aquest sentit, i com ve sent habitual, el preu del petroli i el seu constant increment esdevé el boc expiatori davant d’aquesta qüestió, si bé enguany la inflació ha estat de tal magnitud que, des del ministeri, també de campanya preelectoral, s’ha reconegut que no són ...
20-01-2008
Països Catalans
 
 
Tal i com s’havia compromès el govern espanyol, en l’inici de la legislatura vigent, ha aconseguit augmentar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins als 600 € mensuals (un increment del 5,15%). Segur que d’aquesta fita del govern del PSOE en faran un cavall de batalla de cara a les eleccions de l’Estat espanyol, marcant-ho com una gran victòria social.

Tanmateix, tal i com des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC es va anunciar fa més d’un mes, aquest compromís és només una mitja veritat, ja que, per poder aconseguir aquesta quantitat, primer van esquarterar tot el contingut social del SMI i van crear l’Indicador Públic de Renta d’Efectes Múltiples (IPREM) que ha augmentat sols un 3,5% (fins als 516,17€). Aquest indicador és la base ...
16-01-2008
Laboral
 
 
l passat 19 de desembre es va aprovar al Parlament de Catalunya la Llei pel Dret a l'Habitatge, amb els vots a favor de PSC, ERC i ICV-EUiA.

Aquesta llei s'ha elaborat en base al Pacte Nacional per l'Habitatge, aprovat el 8 d'octubre de 2007, amb el suport d'agents socials, organitzacions socials, agents professioals (bàsicament gremis de constructores), administracions públiques i partits polítics. En els tràmits parlamentaris la llei ha sofert alguns canvis, però l'esperit sembla seguir essent el mateix.

En principi, la llei pretén transformar el mercat de l'habitatge adaptant-se a les noves realitats del mercat. Així, aposta per la creació d'un parc d'habitatges assequibles a les rendes baixes i mitjanes. La llei també pretén donar protecció a les persones ...
01-01-2008
Països Catalans
 
 
Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC veiem amb preocupació els continguts del Pla Estratègic de la CEOE per els anys 2008-2011, un document que, darrerament, sembla que esdevingui automàticament el pla econòmic del govern torn.

A part de la demanda de la supressió dels impostos directes, una mesura de pressió més cap a les classes humils, les demandes en matèria laboral poden anomenar-se de moltes maneres excepte moderades, fins i tot per una organització com la CEOE: un salari variable, encara més flexibilitat horària, simplificació en la contractació i en l’acomiadament i supressió de l’autorització prèvia als expedients de regulació, entre d’altres mesures que atempten encara més cap a la vida de les classes populars.

El nou president de la CEOE, Díaz ...
30-12-2007
Laboral
 
 
Recentment, ens assabentàvem de l’enèsima entesa estatal entre Patronal i les dues grans centrals sindicals, aquesta vegada relativa a la moderació salarial i al traspàs de la inspecció de treball, dues qüestions, sigui dit de passada, que des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC ja hem posat damunt la taula altres vegades.

Respecte la negociació col·lectiva, el passat dia 18, els secretaris generals de CCOO i UGT oferien un nou xec en blanc al president de la Confederación Española de Organizaciones Empresariales (CEOE). Aquest consistia en acceptar la moderació salarial per part dels sindicats per tal d’evitar la inflació, a canvi del compromís empresarial de generar més ocupació. La Patronal espanyola aconseguia, d’aquesta manera, prorrogar l’Acuerdo Interconfederal sobre la Negociación Colectiva (ANC) per a ...
21-12-2007
Laboral
 
 
Durant la el passat dissabte, 1 de desembre, centenars de milers de catalans i catalanes es van manifestar en favor de la gestió catalana de les infrastructures del país i pel dret de decidir dels Països Catalans. En aquest històric acte, la Intersindical-CSC hi va tenir un paper destacat, ja que va ser la principal força sindical a convocar a la manifestació i va aglutinar un bon nombre de catalans i catalanes, darrere una pancarta amb el lema “Els treballadors i treballadores n’estem farts!”.

Bona part de les persones manifestants eren joves que venien convocats i convocades per l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, la branca juvenil del sindicat nacional i de classe. El seu portaveu, David Soriano, en fa una valoració molt positiva: “una ...
03-12-2007
Països Catalans
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660