NOTÍCIES
L'Espai Jove de la Intersindical-CSC col·laborarà demà, dia 9 de març, en la campanya de recollida de signatures pel dret de decidir, organitzada per la Plataforma pel Dret de Decidir i Sobirania i Progrés. D'aquesta manera, l'Espai Jove organitzarà una parada a portal de l'Àngel, tocant a la plaça de Catalunya, a Barcelona, i col·laborarà en nombroses parades més, col·locades arreu del territori, per tal de recollir signatures a favor de la transferència a la Generalitat de la capacitat de convocar referèndums en aquells temes que consideri convenient consultar amb la ciutadania.

Si voleu venir a firmar, doncs, ja sabeu que disposeu d'aquesta parada i de centenars més a nombroses viles i ciutats catalanes. Per més informació, podeu clicar aquí. ...
08-03-2008
Països Catalans
 
 
Un any més, encarem el 8 de març amb esperit de lluita i de reivindicació. Un esperit en què no defallim en la nostra lluita contra el patriarcat i les seves diverses manifestacions socials.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, donem suport al manifest elaborat des del moviment feminista, de cara al 8 de març, que porta el títol “Pel dret a l'avortament lliure i gratuït. Les dones parim, les dones decidim. Nosaltres també hem avortat”.

Després de dècades de lluita per aconseguir que l’avortament sigui un dret, avui encara les dones són perseguides per haver avortat; perseguides per la dreta i l’Església més reaccionària, que les criden a declarar davant dels jutges i davant la impassivitat d’un govern que ...
03-03-2008
Països Catalans
 
 
El passat dissabte, 16 de febrer, tingué lloc al casal de Joves de Les Corts les Jornades d’Habitatge, un espai per tal de reflexionar i analitzar les polítiques que sobre aquesta matèria han impulsat les administracions públiques, especialment al nostre país (Pacte Nacional per l’Habitatge i Llei pel Dret a l’Habitatge). En aquestes jornades hi participaren representants de les organitzacions V de Vivienda i de Sostre Cívic.

Els primers feren un anàlisi força detallat de les mesures comentades, acceptant-ne els seus punts positius, però destacant que no representen un canvi de model ni concreten gaire, així com poden semblar accions finançades des de la Generalitat, per tal de salvar la situació en què es poden trobar actualment les immobiliàries. Entre altres coses, van denunciar ...
19-02-2008
Intersindical-CSC
 
 
A mitjans del passat mes de novembre el conseller d’educació principatí, Ernest Maragall, presentava el Document de Bases de la futura Llei d’Educació de Catalunya (LEC), un document que ha generat un unànime rebuig dins de la comunitat educativa. Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, branca juvenil de la Intersindical-CSC, considerem que aquest document no respon a les necessitats de l’escola catalana, alhora que suposa una inspiració en el model educatiu anglosaxó que ha servit per al desmantellament del model d’ensenyament públic en aquells estats on s’ha dut a terme.

Per llegir el document complet, cliqueu aquí ...
13-02-2008
Països Catalans
 
 
El proper 16 de febrer, a partir de les 11h, l’Espai Jove de la intersindical-CSC celebrarem una jornada de formació i debat sobre la nova Llei d’habitatge i sobre les alternatives existents als models d’habitatge imperants.

El lloc on celebrarem les jornades serà el Casal de Joves de les Corts (C/ Dolors Masferrer, 33-35). Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC convidem a totes les persones afiliades i no afiliades a participar en aquestes jornades, que tenen com a objectiu debatre sobre el model existent d’habitatge, sobre els elements de la Llei que ens semblen més significatius i sobre l’existència de models alternatius d’habitatge, com poden ser les cooperatives d’habitatge.

En una societat capitalista, on la cultura del totxo és el ...
11-02-2008
Intersindical-CSC
 
 
La legislació competent és clara: “les empreses amb més de 50 treballadors i treballadores hauran de tenir a la seva plantilla un mínim d’un 2% de treballadores i treballadors discapacitades”. A finals del 2007 s’ha actualitzat la legislació, incloent que la data límit per a la constitució de l´accessibilitat universal de qualsevol treballador o treballadora al seu lloc sigui el 2020.

Aquest fet demostra que fins al 2020 no podrem tenir una mínima certesa que l’administració actuarà de forma contundent contra tots aquells que incompleixin la Llei d’igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de 2003.

La manca de voluntat dels diferents governs de l’Estat espanyol en relació a l’accés al treball de qualsevol treballadora fa que la problemàtica existent en la ...
11-02-2008
Laboral
 
 
Les últimes dades aparegudes de l’atur, amb un augment d’un 6,44%, han fet saltar les alarmes a tots els nivells. Des de diversos llocs ja s’han afanyat a demanar més flexibilització i “ajudes “ per abaratir les despeses laborals. D’altres han corregut a situar el problema en una qüestió puntual i donada per l'especial situació del sector de la construcció.

El govern de l’Estat espanyol és el màxim exponent de la tesi de “tot és cosa de la construcció”, la qual pressuposa que amb una reestructuració adequada, com la que proposen, ja no hi haurà problema o, si més no, estarà prou amagat o tapat per anar tirant. Aquesta facilitat de simplificar que es té des de Madrid fa preveure una difícil solució ...
07-02-2008
Laboral
 
 
Acaba d’aparèixer el número 1 de l’Enclusa Digital, el butlletí electrònic de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC! En ell, s’hi poden llegir les valoracions del jovent sindicalista respecte el Pacte Nacional de l’Habitatge i la Llei pel Dret a l’Habitatge, un posicionament sobre com ha afrontat el Govern de la Generalitat un dels principals problemes per a l’emancipació dels joves. Igualment, s’hi pot llegir un article sobre un debat originat en la darrera escola de formació, entorn a la pel·lícula “Avui comença tot”, una valoració de la manifestació del passat 1 de desembre, una presentació de les noves guies de formació sindical de l’Espai Jove, un episodi més de la queixa que vam presentar al Síndic sobre el funcionament d’Inspecció de Treball i articles d’opinió ...
30-01-2008
Intersindical-CSC
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660