NOTÍCIES
L'Espai Jove de la Intersindical-CSC va realitzar el passat dissabte, 14 de març, l'escola de formació Maria Mercè Marçal, com cada primavera. Enguany va tenir lloc a Martorell i va comptar amb xerrades i debats sobre temes molt diversos, començant per una conferència sobre la integració laboral de les persones nouvingudes, a càrrec d'Albert Parés, advocat expert en temes d'immigració. El ponent va explicar les claus sobre el procés que ha de realitzar la persona immigrada per tal d'obtenir els papers, amb especial atenció a qüestions relacionades amb el món laboral, exemplificant les explicacions amb experiències que com a professional en la matèria ha gestionat.

Després del dinar, la jornada va seguir amb un taller sobre formació laboral bàsica realitzat per Agurne Gaubeka, secretària ...
15-06-2008
Intersindical-CSC
 
 
Recentment els Ministres de la Unió Europea (UE) han aprovat una directiva que permet allargar la jornada laboral fins a les 60 hores setmanals, 65 en el cas d'alguns col·lectius que realitzen guàrdies. Aquest clar atac de la UE contra els drets dels i les treballadores no fa res més que reafirmar el caràcter d’organisme supraestatal liberalitzador i, tal com es va posar de manifest en el procés d’aprovació de la Constitució Europea, que és una unió que s’ha fet d’esquenes als treballadors i treballadores.

La directiva és un clar retrocés social i s’enfronta directament als postulats de l’Organització Internacional del Treball (OIT) en matèria de jornada laboral. Igualment, confirma les apostes dels governs estatals europeus per una flexibilitatzació màxima i la desregulació ...
12-06-2008
Laboral
 
 
La setmana passada coneixíem les dades d’atur del mes de maig de la mà del Ministeri de Treball espanyol, les pitjors registrades a nivell estatal en els darrers 12 anys en aquesta època de l’any. Aquestes dades ens mostren un increment de 7.682 persones arreu dels Països Catalans, les quals s’afegeixen al mes de mig milió de persones aturades al nostre país i que confirmen el creixement constant que està experimentant altra vegada l’atur. La importància d’aquestes dades rau en la variació interanual, ja que en tant sols un any l’atur ha crescut en 130.824 persones.

Per territoris, el País Valencià és l’àrea més castigada, amb una pujada del 2,66 % en el darrer mes. Catalunya presenta un creixement de l’atur una mica més ...
11-06-2008
Laboral
 
 
Darrerament s'està endurint a Europa una consciència excloent i xenòfoba de cara a la immigració, liderada per Berlusconi i Sarkozy, però acatada per la resta de països i que avança en el si de la Unió Europea.

A les polítiques regressives i privatives de llibertat del govern francès, fa poc se li ha unit l'italià, on la dreta va guanyar les darreres eleccions basant el seu discurs sobre una base xenòfoba i que ha plasmat en un paquet de mesures contra la immigració sense papers. L'aprovació del seu decret llei convertia en delinqüència aquesta immigració indocumentada, n'accelerava les expulsions i n'enduria les condicions per al reagrupament familiar. Alguna d'aquestes mesures s'ha hagut de retirar, però la seva essència i, el que és més perillós, ...
10-06-2008
Internacional
 
 
Ja s'acosta l'edició d'enguany de l'escola de formació Maria Mercè Marçal, organitzada cada segon trimestre de l'any per l'Espai Jove de la Intersindical-CSC. Serà el proper dissabte, 14 de juny, a la Casa de Cultura la Vila, de Martorell (c. de Santa Cana, 13), i els actes que contindrà seran:

11.30- Presentació, a càrrec d'Agurne Gaubeka (secretaria d'Acció Sindical de l'Espai Jove)

12.00- Xerrada “Integració laboral de persones nouvingudes”, a càrrec d'Albert Parés (advocat expert en temes d'immigració)

14.00- Dinar (cal inscripció prèvia enviant un mail a espaijove@intersindical-csc.cat)

16.00- Taller sobre “Formació laboral bàsica”, a càrrec d'Agurne Gaubeka (secretaria d'Acció Sindical de l'Espai Jove) i Marc Faustino (assessor laboral de la Intersindical-CSC)

17.00- Xerrada “Drets humans i sindicalisme, el cas ...
04-06-2008
Intersindical-CSC
 
 
Tot just acabades les mobilitzacions del primer de maig, des de la branca juvenil de la Intersindical-CSC participarem en diferents xerrades a Barcelona de la mà de diferents organitzacions juvenils i estudiantils.

Sota el títol "Com condiciona l'EEES al futur laboral dels estudiants?", el proper dimecres, dia 7, participarem conjuntament amb l'Assemblea contra la precarietat de la UAB a una xerrada organitzada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Aquesta serà al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a partir de les 11.30.

El divendres, dia 9, serà el torn de parlar sobre jovent, ETTs i precarietat, en el marc del cicle de xerrades que l'Assemblea de Joves de Les Corts (AJLC-CAJEI) organitza al llarg del mes ...
06-05-2008
Intersindical-CSC
 
 
A la Unió Europea, per cada 1.000 habitants hi ha 472 cotxes, dades que, comparades amb el 1990, signifiquen un augment del 38%. Al mateix temps, el 80% del total del combustible existent és utilitzat en el transport. Aquestes dades preocupants no fan més que reafirmar la necessitat de disposar d’un transport públic adequat i de qualitat. Peró ens trobem que, al Principat, l’alternativa que en un principi hauria de ser la més viable, el tren, és la que aixeca més polèmica. Disposem d’una xarxa ferroviaria obsoleta i deficitària, amb uns trens que tenen un gran índex d’avaries i retards, deixant massa cops els/les usuaris/àries sense servei.

Aquest servei, que és emprat en la seva majoria per treballadors i treballadores, així com estudiants, fa ...
05-05-2008
Països Catalans
 
 
Els actes organitzats o amb el suport de l'Espai Jove per al proper 1 de maig són:

10.30: Ofrena a Francesc Layret. lloc: plaça de Goya (Barcelona).

12.30: Manifestació, darrere el lema "La vostra riquesa és la nostra pobresa", des de plaça d'Universitat de Barcelona. convoca: Intersindical-CSC.

14.00: Dinar popular. Lloc: plaça del Diamant (Barcelona). Preu de 10 € i places limitades (cal reservar)

17.30: Manifestació, darrere el lema "Construïm la solidaritat amb els moviments socials i les lluites obreres", des de plaça d'Universitat de Barcelona. Convoca: diverses organitzacions i col·lectius alternatius i anticapitalistes.

...
28-04-2008
Intersindical-CSC
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660