NOTÍCIES
Ahir es varen presentar les xifres referents a l'atur registrat durant el mes d'agost, les quals només es poden qualificar com a enormement negatives. Així, podem veure que al conjunt dels Països Catalans s'ha incrementat l'atur en un 32,56%, durant el darrer any, uns vuit punts per sobre de la mitjana estatal (24,7%). El territori que n'ha patit la pitjor part han estat les Illes Balears i Pitiüses, amb un augment del 40,91%, tot i que també cal destacar la província de Castelló, on l'increment ha estat del 77,34%.

Els col·lectius que n'han sortit més perjudicats han estat, sens dubte, el de la immigració (amb un 82,23% d'augment a Catalunya, per exemple) i el del jovent. Les xifres d'aquest darrer mostren com l'atur que ...
03-09-2008
Laboral
 
 
(entrevista realitzada i publicada pel portal web juvenil sms25)

La Intersindical-CSC és avui dia un dels projectes més sòlids dels que apareixen a l'escenari del sindicalisme amb la intenció de construir una força sindical catalana sense vincles d'obediència estatal. I, en un moment en què els treballadors que ho tenen més negre són els joves, l'Espai Jove és, sens dubte, un dels ariets més importants de què aquesta central sindical disposa per tal de fer créixer el seu projecte. Per això, sms25 ha parlat amb el seu portaveu, en David Soriano, i aquí tenim el que ens ha explicat:

- Hola!

Bones.

- Sóc jove i treballador. Per què no m'ha d'agradar el Tractat de Lisboa?

Quant parlem del Tractat ...
27-08-2008
Laboral
 
 
El passat 7 de juliol es va presentar l'Acord Estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat 2008-2011, treballat i firmat per diversos departaments de la Generalitat de Catalunya (Economia i Finances; Treball; i Innovació, Universitat i Empresa), organitzacions empresarials (PIMEC, Foment de Treball i FEPIME) i sindicats d'obediència espanyola (CCOO i UGT). Aquest pacte hauria de permetre crear les eines per encarar la situació de crisi econòmica a Catalunya, sense que els drets laborals de les treballadores i treballadors se’n ressentissin.

Tanmateix, la valoració que se'n pot fer dista molt de ser positiva, ja que precisament allò referent als drets laborals i la qualitat en el treball està conformat per mesures cohibides, ambigües i excessivament tímides.

El primer ...
24-07-2008
Laboral
 
 
L'Espai Jove de la Intersindical-CSC ja ha penjat a la xarxa el número de juliol de l'Enclusa digital, el seu butlletí electrònic. En aquest número, s'hi analitza l'aprovació de la directiva de les 65 hores, per part del Consell de ministres de la UE, i de les seves repercussions en les classes treballadores. D'igual manera, es fa ressò de la tasca realitzada per l'Espai Jove durant els darrers mesos, entre el que destaca la mobilització de l'1 de maig i els actes lligats que es van organitzar, així com una escola de formació i xerrades sobre els transgènics o la relació entre treball i patriarcat. Finalment, com en cada número, es fa una mirada enrere i aquest cop es recorden els 50 anys d'existència del ...
06-07-2008
Intersindical-CSC
 
 
Recentment, han aparegut les dades d’atur del mes de juny, el qual ha augmentat arreu dels Països Catalans sota administració espanyola, essent l’augment més pronunciat el del País Valencià (2,83% respecte el mes anterior), seguit del Principat (2,02,%) i de les Illes Balears i Pitiüsses (1,3%). Així mateix, cal parar una especial atenció a les comarques de l’àrea de Castelló (4,69%), València (3,85%) i Lleida (3,12%), que són les que han patit més la pujada de l’atur. Respecte a la taxa d’atur interanual (des del juny del 2007 al juny del 2008), els Països Catalans registren un augment considerable del 31,65%.

Una qüestió que també té una especial rellevància és que, més enllà de l’augment de l’atur que està generant el ...
04-07-2008
Laboral
 
 
El passat dissabte, 28 de juny, va tenir lloc a la seu de la Intersindical-CSC una xerrada organitzada per l'Espai Jove sobre la influència del patriarcat en els drets socials i laborals de les dones i de les persones del col·lectiu LGTB, així com les dificultats i desigualtats que han de patir en l'àmbit personal i del treball. Igualment, s'hi han detallat algunes de les possibilitats per millorar aquesta situació.

La xerrada s'ha articulat en tres blocs, el primer dels quals ha tingut com a conferenciant Sylviane Dahan, membre actiu del moviment feminista, que ha explicat el paper de les dones en els diversos processos històrics de transformació social, així com l'evolució que ha patit el feminisme, sobretot arran del maig del 68. Així, ...
29-06-2008
Països Catalans
 
 
Des del mes de novembre del 2007 està en marxa una campanya per reclamar el dret al propi cos. Amb ella s'han estat recollint autoinculpacions de dones per haver avortat, i d'homes i dones per haver acompanyat a avortar. L'objectiu és en tot moment aconseguir la despenalització de l'avortament i, per això, ja s'han entregat més de 15.000 autoinculpacions a tot l'Estat espanyol. En la majoria de ciutats s'ha procedit a l'arxivament d'aquestes autoinculpacions, però a ciutats com València, Tarragona i Granada s'està cridant a les dones a declarar.

Aquests fets demostren, lamentablement, la situacó d’absoluta inseguretat i incertesa jurídica a la que sotmet l’actual despenalització parcial de l’avortament a les dones, així com l’interès d’alguns jutges per dur fins l’extrem les més ...
19-06-2008
Països Catalans
 
 
L'Espai Jove de la Intersindical-CSC ha organitzat una xerrada per al proper dissabte, 28 de juny, a la Seu Nacional, sota el títol "Treball i Patriarcat. Les discriminacions laborals per raó de gènere i orientació sexual".

Així, des de diferents perspectives, des de la Secretaria de Polítiques Socials de la branca juvenil de la Intersindical-CSC es vol posar damunt la taula un tema poc tractat, com és la situació de les dones en el món del treball, així com les dificultats que pateixen els homosexuals, les lesbianes i les persones transsexuals i bisexuals en el món laboral.

D'altra banda, també s'hi parlarà de com ha avançat el moviment feminista en els darrers anys, per conèixer quins han estat els triomfs d'aquest moviment ...
17-06-2008
Països Catalans
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660