NOTÍCIES
Aquests últims mesos de l’any seran molt importants per al futur del sindicalisme nacional i de classe, ja que els i les afiliades de la Intersindical-CSC tenim dues cites molt importants. Per una banda, el sindicat reformarà els seus Estatuts per adaptar aquests a la nova realitat existent avui dia, una reforma que ha de servir per posar els fonaments d’un sindicalisme que tingui com a eix central la participació de les afiliades i afiliats en les estructures de la Intersindical-CSC, ja sigui tant a nivell territorial com a nivell de federacions, així com dotar d’eines als afiliats i afiliades perquè esdevinguin militants al servei de la classe treballadora i del país.

La segona cita amb què ens trobarem les afiliades serà el proper ...
22-10-2008
Intersindical-CSC
 
 
Una de les novetats formatives de l'Espai Jove ha estat la sèrie “Joves i sindicalisme”, uns documents amb voluntat pedagògica per introduir el jovent es aspectes clau del món laboral i sindical. Així, mentre en el primer dels documents es va tractar la qüestió de com participar col·lectivament en les petites empreses, en el segon, que s'acaba d'editar, s'hi explica quina ha estat l'evolució de la jornada laboral a la Unió Europea, també dins un context més ampli i en especial pel que fa als Estats espanyol i francès.

Aquest document pren especial importància enmig del debat sobre la votació de la Directiva de les 65 hores i mostra com s'està truncant tot un procés en el qual la jornada de treball s'havia anat ...
14-10-2008
Acció Sindical
 
 
S’acosta un altre 12 d’octubre, aquesta festa “nacional” espanyola que prové del reciclatge de l’antiga “Fiesta de la raza”, però que, essent ara “Fiesta de la Hispanidad”, canvia el nom i manté l’esperit de diada reaccionària i de lloança d’un passat colonialista i del desig d’un futur imperial.

En el marc d’aquesta celebració i en coherència amb ella, aquests últims dies som testimonis de l’enèsim intent per part del ministeri de la Guerra espanyol, amb la seva “progressista” ministra al capdavant, d’humanitzar l’exèrcit espanyol, amb tot el que ell representa (no deixa de ser remarcable que s’equipari el que representa un exèrcit amb una diada “nacional” d’un estat que es pretén modern).

Així, s’ha impulsat una nova campanya publicitària que ens ven la ...
10-10-2008
Països Catalans
 
 
Un any més, els consells de la joventut de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i Pitiüses han organitzat el Triangle Jove, un espai de trobada temàtic per als i les representants de les entitats dels Països Catalans. Cada edició es realitza rotatòriament en una de les tres comunitats autònomes i s'hi tracta una qüestió diferent, així que enguany ha tingut lloc a Alcúdia (Mallorca) i ha girat al voltant de la mobilitat, el model territorial i la seva relació amb el jovent, durant els passats dies 3, 4 i 5 d'octubre.

Durant el cap de setmana, els i les diverses joves, entre els quals el i la representant de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC, van poder debatre en grups de treball ...
10-10-2008
Països Catalans
 
 
No és casualitat, fa temps que dins del nostre discurs teòric i pràctic anem desenvolupant la millora (qualitativa i quantitativa) que suposaria el treballar 35 hores setmanals, però sempre se’ns havia dit que l’economia anava bé i era millor no tocar-ho, que si amb la jornada de 40 hores l’Estat espanyol creixia miraculosament no s’havia de canviar res.

Ara ens trobem que des d’Europa es vol obrir la porta de la jornada laboral i, com no podia ser d’una altra manera, el que pretenenés ampliar-la fins a 65 hores setmanals. Doncs ara és el moment, no de defensar la jornada laboral de les 40 hores, que no trobem que sigui la solució, sinó d’aconseguir les 35 hores. Ja no hi ha l’excusa que ...
30-09-2008
Laboral
 
 
El passat 11 de setembre, es va repartir el número d'aquest mes de l'Enclusa Digital, el butlletí electrònic de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC, el qual aquesta vegada ha gaudit d'una versió en paper. En ell, s'hi fa un anàlisi de les xifres d'atur que pateix el jovent català (elevadíssimes, en comparació amb la Unió Europea i la mitjana catalana), s'hi inclou el manifest de la Diada Nacional de Catalunya, s'hi presenta la campanya en contra de la Directiva de les 65 hores que començarà en breu, s'hi analitzen les tímides mesures impulsades pel govern espanyol, per tal de pal·liar l'impacte de la crisi econòmica en les classes treballadores, així com s'hi denuncia la manca de presència del jovent treballador català en l'ambigu Acord ...
18-09-2008
Intersindical-CSC
 
 
Malgrat que el tema estrella sigui la consecució d’un teòric finançament just per al Principat de Catalunya en l’Espanya de les autonomies, l’Estat espanyol també està blocant d’altres matèries que s’han de traspassar a la Comunitat Autònoma de Catalunya. En aquest cas, la matèria a la que ens referim és Inspecció de Treball, una competència que, de fer-se efectiu el seu traspàs, seria una eina més per lluitar contra la precarietat al nostre país.

En aquest moment ens trobem que, des del govern de l’Estat espanyol, s’està donant llargues al termini fixat entre el govern de la Generalitat de Catalunya i l’espanyol, que a principis d’aquest any havien senyalat el mes de juny com el mes clau. A part d’aquesta obstrucció ...
16-09-2008
Laboral
 
 
Manifest de l'Espai Jove per a l'Onze de Setembre de 2008

Després d'anys en què els agents sobiranistes d'aquest país anéssim denunciant l'espoli fiscal que patim com a catalanes i catalans, el govern espanyol per fi es va decidir fa poques setmanes a publicar unes balances fiscals on s'hi mostrava de forma clara aquesta injustícia, malgrat que des de Madrid se li canviés el nom pel d'una malentesa solidaritat.

A partir del moment en què ja no es pot negar l'evidència que als Països Catalans els hi surt molt car formar part de l'Estat espanyol, els partits polítics han iniciat un procés de negociacions, basant-se en l'Estatut retallat i incomplert, per tal d'avançar teòricament cap a un sistema més just.

Per aconseguir-ho, ...
09-09-2008
Països Catalans
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660