NOTÍCIES
Tal i com s’havia denunciat des de diversos àmbits, inclòs l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, la política d’habitatge del govern espanyol no permet garantir el dret a l’habitatge per a tothom, sinó que perpetua l’actual sistema de propietat privada.

La senyora Raquel Rolnik, relatora especial de l’ONU per al dret de l’habitatge, va presentar a Barcelona l’informe anual sobre el dret a un habitatge digne. Allí apuntava, gairebé punt per punt, el que fa temps que estem denunciant des de diferents organitzacions socials, entre elles l’Espai Jove de la Intersindical-CSC.

Així, aquest informe denuncia la incapacitat del govern espanyol de defensar i potenciar un altre model que no sigui el de la propietat privada, l’ús abusiu d’ajudes a bancs i ...
14-03-2009
Països Catalans
 
 
Per tal de facilitar la recepció de la documentació i tota la informació necessària referent a la 3a Assemblea de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, que tindrà lloc el proper dissabte, 21 de març, a Barcelona, s’ha habilitat un bloc especial, al qual s’hi pot accedir clicant aquí.

L’Assemblea és el màxim òrgan de decisió, debat i participació de la militància de l’Espai Jove i té lloc cada dos anys. Allí s’hi decideix la línia ideològica i estratègica a seguir fins a la següent Assemblea, així com la gent que impulsarà el projecte, motiu pel qual és molt important que el màxim nombre d’afiliats i afiliades participin de la trobada i dels seus debats previs.

En el bloc creat s’hi poden trobar totes ...
04-03-2009
Intersindical-CSC
 
 
Davant el proper 8 de març, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC vol reafirmar un any més la necessitat de lluita per defensa i guanyar els drets laborals i socials de les dones treballadores, a causa d’una triple discriminació que Maria Mercè Marçal va descriure molt bé i que està caracteritzada per una opressió de gènere, de classe i de nació.

Així, aquest any, Agurne Gaubeka, secretària d’Acció Sindical de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, oferirà dues xerrades sobre la situació de la dona treballadora en el nou context de crisi i les alternatives que cal construir. Concretament, els actes són els següents:

Títol: Dona, treball i atur: solidaritat i organització per avançar en temps de crisi
Data i hora: 6 de març, ...
04-03-2009
Països Catalans
 
 
Els documents de la col·lecció Joves i sindicalisme, editats per l'Espai Jove de la Intersindical-CSC, s'encarreguen d'analitzar des d'un punt de vista didàctic i amb voluntat pedagògica aquells aspectes més importants de la legislació laboral i del món del treball. El quart que apareix ja està penjat i exposa les limitacions del conveni col·lectiu, com a fórmula per tal que s'ajornin les millores laborals que s'haguessin pogut pactar d'entrada i perquè aquestes siguin negociades pels grans sindicats espanyols amb participació de la patronal, però també hi reconeix les seves possibilitats, ja que les seves escletxes permeten que, amb un sindicat nacional i de classe fort al darrera, es poden aconseguir avenços en aspectes clau com l'ocupació, la jornada laboral, els salaris, la salut laboral, la ...
03-03-2009
Laboral
 
 
Ja podeu consultar el número de febrer de l'Enclusa Digital, el butlletí electrònic de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC. En ell, hi podeu trobar l'anunci de la propera Assemblea de l'Espai Jove, que tindrà lloc el 21 de març a Barcelona, i on s'hi decidirà la línia a seguir durant els propers dos anys, així com l'equip de gent que l'impulsarà. De la mateixa manera, aquesta setè número serveix per sumar-se a les reivindicacions eternament secundàries d'una necessària televisió amb vocació nacional, així com per solidaritzar-se amb en David de Vilafranca, amenaçat d'anar a presó per insubmís i antifeixista. Igualment, s'hi pot trobar un anàlisi sobre l'empitjorament de la precarietat juvenil, durant el passat 2008, enfront els beneficis i les ajudes a les entitats financeres. ...
10-02-2009
Intersindical-CSC
 
 
El proper dissabte, 21 de març, és la data escollida per les comissions organitzadores de la III Assemblea Nacional de l'Espai Jove per tal de realitzar el màxim òrgan de trobada, debat i decisió del jovent sindicalista català. Igualment, també s'ha decidit que la població que aculli l'esdeveniment sigui Barcelona, per tal de garantir una correcta assistència de tota la militància, així com s'ha marcat el calendari fins l'Assemblea, amb les següents dates de referència:

16 de febrer: data límit per enviar les ponències i data per començar a presentar-hi esmenes

2 de març: data límit per enviar esmenes i data per començar a debatre-les

14 de març: data límit per transaccionar esmenes, data límit per apuntar-se a l'Assemblea i data ...
02-02-2009
Intersindical-CSC
 
 
La situació en què ens trobem actualment és un context favorable perquè una part de la societat catalana quedi apartada i exclosa, comdemnada a la pobresa i amb dificultats per poder-ne sortir.

No podem oblidar que una part important d’aquesta poden ser joves que, just començats a desenvolupar els seus projectes de vida, veuen com són apartats i molt difícilment podran tornar a tenir una oportunitat.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, portem anys assenyalant els diversos factors que condueixen cap a l’exclusió social i com en els darrers anys aquests s’han accentuat.

Aquest fet s’ha complicat amb l’actual crisi econòmica, amb un mercat de treball basat en la precarietat (només cal veure l’alt índex de temporalitat que existeix ...
01-02-2009
Laboral
 
 
Avui una representació del Secretariat de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC s'ha reunit amb David Fernando, secretari general de la Federación de Estudiantes Universitarios (FEU) de Colòmbia, una organització amb nombrosa presència a les universitats del país llatinoamericà que pateix una forta repressió per part dels i les paramilitars, amb el suport del govern d'Uribe, a causa de la lluita que impulsen contra la privatització del sistema univeritari colombià.

Actualment, David Fernando, que està amenaçat per la seva tasca militant, està visitant diversos països europeus, per tal de denunciar la situació de manca de llibertats que està tenint lloc a Colòmbia, amb assassinats selectius inclosos, i que ha portat a la mort de 14 líders estudiantils, des de la constitució de l'actual govern, i ...
29-01-2009
Internacional
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660