NOTÍCIES
Que la crisi l'estan pagant les classes treballadores és un fet que tothom sap, així com que un dels col·lectius d'aquestes que més està patint la mancança de treball i la precarietat laboral és el de la gent jove també és una realitat prou coneguda. Les xifres parlen per si soles i bona mostra d'això ho tenim en les dades sobre l'augment de l'atur que va publicar la setmana passada el ministeri de Treball de l'Estat espanyol.

D'aquesta manera, malgrat que no estan disponibles les dades referides a la desocupació juvenil a la Catalunya Nord, Andorra i la Franja de Ponent, només entre les comunitats de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i Pitiüses ja sumen més de 125.000 joves a l'atur, ...
06-04-2009
Laboral
 
 
Davant els últims fets, en el qual sindicats, organitzacions, partits polítics i altres han posat el crit al cel pel compliment de la normativa del català a la salut pública de les Illes Balears i Pitiüses, manifestem el nostre suport incondicional a totes aquelles iniciatives que tinguin com a fi potenciar l’ús del català en tot el territori de parla catalana.

Així mateix, denunciem la manca de sensibilitat de les organitzacions sindicals corporatives que treballen en el si de la sanitat pública, que, immerses en la seva miopia habitual, només veient el seu col·lectiu, tenen una visió esbiaixada de la societat, essent incapaços de veure el que realment és adequat i necessari pel conjunt de la ciutadania i pel país.

Igualment, cal ...
03-04-2009
Països Catalans
 
 
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC ha reclamat, aquest matí, mesures per l’ocupació juvenil, davant del departament de Treball i les oficines de Treball, tot acusant-los de no tenir en compte un dels col·lectius més afectats.

Aquesta acció s’ha emmarcat en una Jornada de Lluita Global convocada per la Federació Sindical Mundial en motiu de la reunió de demà del G-20 i les seves propostes per superar la crisi, ja que la Intersindical-CSC és el referent català d’aquesta organització. El sindicalisme nacional i de classe realitzarà diferents actes al llarg d'avui arreu del país.

A continuació teniu el manifest de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC en motiu de l'1 d'abril

El jovent patim la crisi i exigim mesures!
Generalitat de Catalunya: 0 mesures ...
01-04-2009
Laboral
 
 
La Federació Mundial Sindical (FSM), l'agrupació internacional de sindicats d'esquerres, convoca l’1 d’abril com una jornada de lluita global per exigir que la crisi la paguin els i les que la van generar i no els treballadors i les treballadores i/o els pobles víctimes del neoliberalisme. Per això, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, el referent de la FSM als Països Catalans, portem aquesta jornada al nostre país.

Aquesta crisi és d’àmbit global, però no només és econòmica, ja que provoca que s’estiguin posant en qüestió també els drets socials més bàsics. Igualment, també és fals que sigui causada només per l’esclat de la bombolla financera. I és que no és estar en crisi que mig planeta es ...
31-03-2009
Laboral
 
 
En el marc de la XXXI Assemblea General Ordinària del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, celebrada a Badalona aquest darrer cap de setmana, va formalitzar-se el relleu de Roger Gili per Marc Faustino en el si del secretariat del CNJC en representació de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC.

Durant l'Assemblea, tant des del secretariat com des de les entitats membres presents, va posar-se de manifest l'excés d'institucionalització del CNJC com a primera plataforma juvenil del Principat de Catalunya i es va plantejar la necessitat de mantenir l'esperit reivindicatiu, però fugint de l'excés de burocratisme estèril.

L'Espai Jove de la Intersindical-CSC va participar a l'AGO del CNJC i va aprofitar els debats per plantejar les limitacions del model estatutari, que el Portaveu ...
30-03-2009
Països Catalans
 
 
Ja podeu consultar el número de març de l'Enclusa Digital, el butlletí electrònic de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC. Aquest ja és el vuitè número de la publicació i fou repartit durant la IIIa Assemblea Nacional de l'Espai Jove, que va tenir lloc el passat 21 de març. Com que posa inici a la campanya dels 10 anys de l'organització i estava dirigit a militants d'aquesta, aquest número és de caire força intern, amb explicacions dels tres anteriors portaveus de l'Espai Jove, respecte les seves tasques, experiències i valoracions i amb una entrevista amb Marc Faustino, un dels fundadors de la branca jove del sindicalisme nacional i de classe, el qual avui en dia segueix lligat, col·laborant i representant l'Espai Jove com un militant més, ...
26-03-2009
Intersindical-CSC
 
 
L'Espai Jove de la Intersindical-CSC crida a participar a les mobilitzacions previstes per al proper 26 de març que, convocades pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, planteja evidenciar l'única solució al conflicte que es viu a les universitats és la paralització de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior i l'inici d'un procés de debat profund de transformació de la universitat pública; i també exigir la fí de la criminalització i persecució que pateixen els estudiants crítics amb el procés de Bolonya.

La mobilització del proper dijous 26 de març serà a les 8 del vespre a la Plaça Universitat i està convocada amb el lema "Bolonya s'aplica a cops de porra!”

L'Espai Jove de la Intersindical-CSC va posicionar-se sobre el procés de Bolonya en la ...
25-03-2009
Països Catalans
 
 
El passat dissabte, 21 de març, va tenir lloc la IIIa Assemblea Nacional de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, el màxim òrgan de decisió de l’organització i on els i les joves del sindicat debaten i aproven les línies de treball a desenvolupar durant els propers dos anys i escullen les persones que han d’encapçalar el projecte en aquest període.

Durant la trobada, s’hi va aprovar una ponència ideològica que analitza les causes i conseqüències de l’actual crisi econòmica en el jovent treballador català, contradient l’anàlisi hegemònic i simplista que en responsabilitza només al sistema financer i proposa retallades socials i laborals per sortir-ne. En aquest sentit, des de l’Espai Jove, es culpa el conjunt del sistema capitalista de la situació de precarietat endèmica ...
23-03-2009
Intersindical-CSC
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660