NOTÍCIES
Ni retallades ni dictadura del capital
SOBIRANIA NACIONAL I ECONÒMICA

La classe treballadora patim una ofensiva contra els nostres drets i llibertats per part d’organismes no democràtics com el BM i l’FMI i aplicats en contra la voluntat popular. Als Països Catalans les conseqüències de la submissió a les polítiques capitalistes es veuen agreujades per la falta d’un estat propi que ens permeti adoptar mesures per fer-hi front. Patim un espoli fiscal que no ens permet aplicar polítiques socials avançades i una política centralista que prioritza les grans infraestructures i la connexió amb Madrid per sobre infraestructures sostenibles que afavoreixin l’equilibri territorial i la vertebració econòmica del País.

Reclamem la plena sobirania nacional i econòmica. El deute que l’Estat es nega a pagar ...
29-04-2012
Acció Sindical
 
 
Anunciàvem ahir, a quasi una setmana vista de la propera vaga general que engeguem una campanya que ens ha de portar sortir al carrer el proper dijous 29 amb tots els arguments i informació sobre els nostres drets com a classe treballadora a l'hora de fer vaga.

El jovent català que ja treballa, el que busca feina i el que estudia; tots nosaltres hem de parar els centres de treball i estudis i sortir al carrer! Un és l'argument principal que, pensem, ens ha de moure a fer-ho: la dignitat de saber dir prou quan ens escupen i se'n riuen de nosaltres a la cara per a beneficiar els i les de sempre!

Tristament, l'aprovació de l'última reforma laboral ens ha donat ...
20-03-2012
Acció Sindical
 
 
El dia 29 de març ja s'acosta. En deu dies tindrà lloc una jornada de protesta que no ha de quedar en un sol dia de lluita, però que tanmateix ha de demostrar que com a classe treballadora i com a jovent estem farts de tantes retallades de drets socials, laborals i nacionals. La jornada ha de ser històrica, per poder començar a reivindicar i construir un futur de justícia i llibertat, per frenar l'avenç i la consolidació de les mesures neoliberals que s'obren pas sense pietat.

De motius per secundar la vaga pensem que n'hi ha molts, però sobretot ens ha de moure la dignitat de saber dir prou quan ens escupen i se'n riuen de nosaltres per a beneficiar els i ...
19-03-2012
Laboral
 
 
Ens enfrontem a una ofensiva de llarg abast en el temps orientada a retallar els nostres drets laborals i socials més bàsics, ens enfrontem a una reforma laboral i de negociació col·lectiva imposada de forma antidemocràtica, sense debat ni informació prèvia. I la reforma que ens volen imposar, supera les nostres pitjors previsions.

Nosaltres, les dones treballadores remunerades i no remunerades, en aquest escenari ens hem de posicionar amb fermesa, desenvolupant la solidaritat i esdevenint actrius actives de la reivindicació i la transformació social.

En l’actual escenari d'atac generalitzat contra els drets bàsics de la població i de la classe treballadora, no podem deixar d'assenyalar que les dones seguim estant pitjor situades en un mercat de treball precari i dividit sexualment. Sobrerepresentades en ...
07-03-2012
Laboral
 
 
Les retallades en educació han portat als i les estudiants de l’IES Lluís Vives del País Valencià a denunciar una situació límit (com les tallades de llum o calefacció en el centre escolar). Com a resposta, l’actuació de les forces policials davant les protestes ha provocat més d’un centenar de persones ferides i desenes de detingudes durant les mobilitzacions de la setmana passada.

L’ús de la força indiscriminat i desproporcionat davant les mobilitzacions estudiantils suposen una greu vulneració dels nostres drets democràtics com la defensa d’un estat del benestar de qualitat.

Les justificacions públiques que han seguit, titllant als i les estudiants d’enemics públics o carregant contra qualsevol qüestionament de l’actuació dels cossos policials per part dels poders públics, demostra l’aposta per ...
22-02-2012
Països Catalans
 
 
Des de L'Eina - Espai Jove de la Intersindical-CSC, com des de la central sindical catalana es fa una crida a la seva afiliació a participar de les mobilitzacions que es duguin a terme en àmbit de proximitat per a expressar el nostre rebuig i oposició als atacs que estem patint el conjunt dels treballadors i treballadores d'aquest país.

Així mateix, aquesta crida a participar de les mobilitzacions a l'àmbit local, s'inscriu en la necessitat d'avançar en la convocatòria d'una vaga general amb urgència.

Avancem cap a la vaga general! ...
18-02-2012
Acció Sindical
 
 
El 2001, amb José María Aznar com a president espanyol, es va popularitzar el decretazo com fórmula per retallar drets laborals sense ni tan sols debat social o parlamentari. Ara sembla que torna amb el govern del PP, i amb força. La Reforma Laboral que tant temíem ja ha entrat en vigor per la via del Real Decreto Ley.

Comencem la seva lectura i ens trobem amb un preàmbul que fixa la causa de tots els mals que vivim a dia d'avui i que fan necessària aquesta reforma laboral en un mal model laboral amb atur, destrucció del teixit productiu, descens dels ingressos en la seguretat social, increment en la despesa de prestacions... Sembla que ningú els ha ensenyat a distingir entre les ...
14-02-2012
Laboral
 
 
Com cada principi de trimestre, fa uns dies vam poder veure quines havien estat les dades d'atur, temporalitat i altres ítems que ens poden donar una idea de la qualitat de vida del jovent a dia d'avui. Com era d'esperar i ve sent la tònica des de fa mesos, l'Enquesta de Població Activa (EPA) no fa més que posar en blanc sobre negre i evidenciar la precarietat i dificultats que estan tenint les i els joves del país per poder tirar endavant.
Algunes dades a les que sobren adjectius i comentaris, són:

- Aquest trimestre la taxa d’atur entre les joves de 16 a 29 anys ha arribat al seu màxim des que va començar la crisi, un 31,7%. Això suposa que a ...
09-02-2012
Laboral
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660