NOTÍCIES
Recentment les Administracions s’han vanagloriat que la sinistralitat laboral ha disminuït, fet que des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC ens atrevim a afirmar que és fals, ja que aquesta suposada disminució només es dóna en el context de crisi que ens trobem i no respon a un augment de la prevenció, sinó a la reducció de treballadors i treballadores en actiu, al pas important de treballador i treballadores a l’economia submergida, la por a perdre el lloc de treball, entre d'altres.

Fa més d’una dècada de l’entrada en vigor de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals (LPRL) i ens trobem amb els efectes de les seva escassa implantació en el si de les empreses, on la patronal i les seves Mútues ...
28-04-2009
Seguretat laboral
 
 
Ahir, diumenge, l'Espai Jove de la Intersindical-CSC va realitzar una xerrada sobre quines mesures es poden prendre des de les administracions locals per tal de lluitar contra la crisi i per unes condicions laborals dignes, a l'Ateneu Popular Esbarzer de Sant Maria de Palautordera.

L'acte va començar reconeixent les limitacions dels Ajuntaments catalans a l'hora de lluitar contra una crisi global i la precarietat laboral de les classes treballadores, quan la Constitució espanyola es reserva per al govern central l'exclusivitat de les competències en matèria laboral i en una situació econòmica complicada per a les administracions locals, després de la caiguda del negoci de la construcció, el qual era fins fa poc una de les principals fonts d'ingressos municipals (sense que ningú volgués veure ...
27-04-2009
Intersindical-CSC
 
 
De moment tot va bé,.......
[La Haine]

Torna el 1r de maig, i torna la commemoració d'aquella gent que protagonitzaren la lluita pels carrers de Chicago per defensar la jornada de 8 hores laborals. Tornen els records de totes les lluites que arreu s’han dut a terme i que, amb un enorme sacrifici, han anat aconseguint uns mínims drets per als treballadors i treballadores.

Ara, en ple segle XXI, als Països Catalans i al món sencer ens trobem enfrontats a un context global de crisi: econòmica, social, productiva, alimentaria, de valors, ... crisis, totes elles, que ens estan configurant un futur negre, que ja ens està enfosquint el present.

En un entorn degradat pels organismes internacionals encarregats ...
24-04-2009
Intersindical-CSC
 
 
Les propostes de les patronals i dels partits de dretes per fer front a la crisi, fins ara, havien suposat lamentables intents per aprofitar la crisi actual per mantenir els seus beneficis i retallar els escassos drets socials i laborals que encara mantenien les classes treballadores. Les seves propostes anticrisi consistien en mesures encarades a augmentar la precarietat d'empleades i empleats i reduir, d'aquesta manera, les obligacions i les càrregues de les empreses i els seus directius i directives.

Però, aquesta setmana, la CEOE ha fet un pas més i ha superat qualsevol absurditat imaginable en reclamar per carta al govern espanyol que, dins del paquet de mesures per reactivar l'economia, s'inclogui la creació d'un contracte “de crisi”, mitjançant el qual i durant ...
24-04-2009
Laboral
 
 
El president de Foment del treball, Joan Rosell, torna a alçar-se reclamant un canvi en la reforma de la legislació i del mercat de treball per facilitar l’acomiadament, el qual, suposadament, comportaria una major contractació. Aquestes declaracions, amb un clar to d’amenaça, acabaven amb que, si això no passa, l’empresariat continuarà usant la contractació temporal en el seu benefici, malgrat no complir la legislació.

Aquestes declaracions, a les si bé ja estem acostumats/des, tenen per primer cop l’acceptació i reafirmació en l’ús fraudulent que en fa la Patronal de la contractació temporal com a mecanisme per augmentar l’explotació dels treballadors i treballadores.

Un fet tan inusual es dóna en el context de deixar fer a la Patronal que està duent a ...
23-04-2009
Laboral
 
 
La branca juvenil del sindicat nacional i de classe anima als seus afiliats i afiliades a participar als diferents actes que es celebraran arreu del país coincidint amb el 23 d'abril, en favor de la unitat lingüística i nacional dels Països Catalans.

En aquest sentit, l'Espai Jove de la I-CSC dóna suport a totes les iniciatives que es duran a terme arreu dels Països Catalans, al llarg dels propers dies.

Podeu seguir les diferents convocatòries i mobilitzacions a les que s'insta a participar des de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC a l'agenda del nostre espai web.

Consulteu l'agenda ...
21-04-2009
Països Catalans
 
 
Segons un decret aprovat ahir per la Generalitat de Catalunya, a partir d'ara, els pisos hauran de tenir una superfície mínima de 40 metres quadrats, en comptes dels 30 actuals, el que impossibilitarà els “minipisos” a què un cop certa ministra va apel·lar per esquivar el problema de l'habitatge. De la mateixa manera, el decret marca altres requeriments perquè el pis pugui ser considerat “habitable” i, per tant, posat a la venta o a lloguer, com l'adaptació obligatòria per a persones amb mobilitat reduïda, una capacitat mínima de dues persones, la reserva d'una habitació per a emmagamatzematge i una per al safareig, la previsió d'una “solució per a l'assecat natural de la roba” i l'adequació per a les condicions naturals del clima, entre d'altres.

08-04-2009
Països Catalans
 
 
La Generalitat de Catalunya va presentar ahir un informe sobre les baixes laborals sol·licitades durant el 2007 i el 2008 a la comunitat autònoma, elaborat per l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) i en el qual s’observa com es va produir un descens de les baixes, durant el darrer any, i que la franja d'edat que més en demanava era la jove, d'entre els 16 i els 24 anys. Així, mentre que tans sols un 24% dels treballadors i les treballadores demana la baixa laboral, aquest percentatge augmenta fins el 57% entre els i les joves. Tanmateix, en aquest col·lectiu, la mitjana de les incapacitats és de 17 dies, mentre que la mitjana general és el doble, de 34 dies.

La interpretació d'aquestes dades que ...
07-04-2009
Seguretat laboral
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660