NOTÍCIES
Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, farts de veure com s’està perdent el temps en les molles compentencials a traspassar a la Comunitat Autònoma de Catalunya, volem posar damunt la taula la necessitat de començar a calendaritzar el traspàs de les veritables competències que necessitem com a país per tal d’afrontar la complicada situació que estem patint.

S’acosten les eleccions europees i anem rebent informacions que ens indiquen que s’ha lligat un traspàs, sols de gestió de Rodalies de Renfe, dels Aeroports secundaris del Principat, un parcial traspàs de la Inspecció de Treball, a part de la inacabable negociació d’un finançament que, de ben segur, lluny quedarà del concert econòmic. I tot això ha ocupat la major part de l’activitat política dels ...
11-05-2009
Països Catalans
 
 
Segons les dades de l'Instituto Nacional de Estadística (INE) aparegudes aquesta setmana, aquest mes ha servit per invertir la tendència prèvia i s'ha creat ocupació juvenil, malgrat que el nombre total d'aturats i aturades als Països Catalans ha seguit creixent, tot i que més moderadament. D'aquesta manera, segons l'INE, el nombre de joves desocupats/des s'ha reduït un 1,05%, durant l'abril, en el conjunt del país.

Davant d'aquestes dades, però, cal tenir clars algunes qüestions, especialment el motiu que explicaria aquesta disminució de l'atur, ja que aquest fet no ha esdevingut per una creació de treballs per a gent jove fruit de la sortida de la crisi, ni com a resultat de polítiques d'ocupació juvenil, sinó per l'arribada de la Setmana Santa i l'inici de ...
08-05-2009
Laboral
 
 
Segons les dades del Ministeri de Treball i Immigració Espanyol a desembre de 2008, als Països Catalans (Principat, Illes Balears i País Valencià) hi van haver 242.952 accidents laborals, dels quals 191 van ser mortals (només 7 menys que l’any anterior). El fet de tornar-les a destacar es deu a que aquestes dades ens permeten fer un dibuix molt exacte d’aquelles persones que pateixen accidents laborals i conseqüentment d’aquelles que potencialment en podrien patir.

Les dades del Ministeri de Treball i Immigració Espanyol ens indiquen que el percentatge més elevats d’accidents laborals es troba en:

* Treballadors/res menors de 35 anys.

* Treballador/a amb contractes temporals ( més d’un 50% dels accidents). On comencen a ser significatius aquells ...
07-05-2009
Laboral
 
 
Des de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC us animem a participar el proper dia 9 de maig a la manifestació convocada per Acció Cultural del País Valencià, per commemorar l’entrada de les tropes de Felip V a València (esdevinguda el 8 de maig de 1707, després de la derrota d’Almansa del 25 d’abril) que va comportar la pèrdua de les nostres llibertats com a poble .

La manifestació sortirà de la plaça de Sant Agustí de València a les 18 hores. La Federació Llull, com va fer l'any passat, ha organitzat un tren per anar-hi. El tren sortirà de Barcelona fent parada a Tarragona i València. Per més informació aquí. ...
06-05-2009
Països Catalans
 
 
Els documents de la col·lecció Joves i sindicalisme, editats per l'Espai Jove de la Intersindical-CSC, s'encarreguen d'analitzar des d'un punt de vista didàctic i amb voluntat pedagògica aquells aspectes més importants de la legislació laboral i del món del treball.

El cinquè Joves i Sindicalisme editat ja està penjat i amb el títol "Ara més que mai, plantar cara esdevé un deure” reflexiona sobre les possibilitats d’actuació davant els abusos i les males pràctiques empresarials. El document proposa exprimir al màxim les actuacions que des de la legislació se’ns permet. Finalment el document planteja un seguit de recomanacions bàsiques i pràctiques per no restar vulnerable davant la patronal. ...
05-05-2009
Laboral
 
 
Durant el passat primer de maig, Dia del Treballador i la Treballadora, l'Espai Jove de la Intersindical-CSC va mobilitzar-se a diferents punts del territori, per tal de reclamar que aquesta crisi no la paguin les classes treballadores i que la situació se solucioni mitjançant un canvi de model que posi fi a les crisis continuades del sistema capitalista i la precarietat permanent del jovent treballador català.

D'aquesta manera, va donar suport i es va mobilitzar al costat del conjunt de la Intersindical-CSC, en les diferents accions que van tenir lloc, en especial la manifestació del matí, a Barcelona, convocada pel sindicat nacional i de classe, en la qual es va cridar a la vaga general, per tal d'exigir mesures efectives i eficients per lluitar ...
04-05-2009
Laboral
 
 
Des de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC, fem una crida a la mobilització, per tal que aquest primer de maig serveixi per exigir que aquesta crisi no la de paguem el jovent ni el conjunt de la classe treballadora i per avançar cap al canvi social i nacional que necessitem.

Així, fem un recordatori d'aquelles accions a les que convoquem per demà, 1 de maig:

Barcelona

Ofrena floral a Francesc Layret de la Intersindical-CSC
plaça de Goya, a les 11.30

Manifestació de la Intersindical-CSC
plaça de Goya, a les 12.30

Dinar popular de la Intersindical-CSC
centre Cívic Casinet d'Hostafrancs, a les 14.00

Ofrena floral a Francesc Layret de la CAJEI i l'Espai Jove de la Intersindical-CSC
plaça de Goya, ...
30-04-2009
Intersindical-CSC
 
 
Tot i l’obligada renúncia dels Estats membres de la Unió Europea, per part del Parlament Europeu, a la Directiva Europea de la jornada laboral, la que plantejava la jornada laboral de 65 hores, aquesta ja torna a estar present. No han passat ni 24 hores que ja s’han afanyat a mostrar que per culpa de tirar endarrera aquesta directiva, uns 15 Estats europeus tenen una jornada superior a les 65 hores.

S’entén que la legislació europea en relació a la jornada laboral és plena de forats que permet, a través de clàusules, no acatar la jornada laboral de 48 hores setmanals. I conseqüentment, entenem que acabarà portant el debat un altre cop sobre la taula, i que per la forma en què s’ha ...
29-04-2009
Internacional
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660