NOTÍCIES
Segons les dades publicades la setmana passada pel Ministeri de Treball espanyol, l’atur juvenil es va reduir un 7,5%, als Països Catalans, durant el mes de juny. Aquesta disminució, però, respon a les clàssiques contractacions realitzades de cara a la temporada estiuenca, caracteritzades per la precarietat i la temporalitat, les quals no aconsegueixen amagar que el nombre de joves desocupats/des es actualment un 58,75% superior a la del mateix mes de l’any passat. Igualment, aquestes xifres corresponen al jovent dels Països Catalans (concretament, el d’aquelles comunitats sota administració espanyola) i és destacable que aquestes siguin més de 8 punts i mig superiors a la mitjana juvenil de l’Estat espanyol, demostrant fins a quin punt la manca de competències i recursos propis, unit a l’espoli fiscal ...
07-07-2009
Laboral
 
 
Ahir, dijous, l'Espai Jove de la Intersindical-CSC va presentar la seva campanya “Jove, treballa en/pel català!” a la seva nova seu davant de més de trenta persones aplegades per escoltar la veu d'experts i les línies mare que seguirà l'organització.

Tot i que estava anunciada la presència de Joan Solà, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2009, per motius de salut va haver d'excusar la seva assistència. Tot i això, havia fet arribar una intervenció que es va poder llegir allà on recordava que “s'estudia català en el sagrat clos de les aules però es parla castellà en l'àmbit lliure, obert i alegre del pati”. Per acabar dient: “Cal, doncs, plantejar la situació de manera clara i radical: no podem acceptar viure més ...
03-07-2009
Països Catalans
 
 
Arrel de les negociacions entre el Govern espanyol i la Patronal espanyola (CEOE), el govern de l’Estat espanyol està disposat a donar aire a les Empreses de Treball Temporal (ETT) per buscar liberalitzar, encara més, el mercat de treball espanyol.

Entre les qüestions que es posen sobre la taula, hi ha:

* Eliminar el vet de les ETT en les Administracions Públiques, amb les que ara no poden treballar, per a contractar personal.

* Aixecar la prohibició de treballar en sectors com la construcció i la sanitat, sectors fins ara restringits pel perill que suposa no tenir gent preparada.

* Equiparar les indemnitzacions per acomiadament que paguen ...
01-07-2009
Laboral
 
 
40 anys després dels fets de Stonewall, quan nombroses persones del col·lectiu LGTB van plantar cara de forma decidida als abusos policials de caire homòfob, la lluita per l’alliberament sexual i pel respecte a tota orientació afectivo-sexual segueix vigent i necessària.

Els passos cap al reconeixement dels drets del col·lectiu LGTB han existit i, sens dubte, s’ha avançat vers la normalització i la tolerància d’aquest, malgrat que encara queda el repte d’integrar-lo i assumir-lo com una opció afectivo-sexual natural i comuna, més enllà d’un respecte forçat gestat des de la diferència i la llunyania.

Tanmateix, els reptes de la lluita LGTB van molt més enllà, ja que encara a molts països del món les legislacions anti-homosexualitat són vigents, provocant fins i tot la ...
26-06-2009
Països Catalans
 
 
Des de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC tenim el convenciment que l’increment de la taxa de coneixement de la llengua catalana i els avanços aconseguits en els diversos sistemes educatius no acaben d’aconseguir aturar el descens de l'ús del català. En la nostra opinió, això té una relació directa amb la situació diglòssia del món del treball i l’àmbit socioeconòmic. A més a més, tenim el convenciment que la diversitat cultural creixent en tot el territori nacional, fa necessària la utilització d’un idioma comú que creiem que ha de ser el català, per la gran tradició històrica que tenim d’acollida d’altres pobles.

Per tot això, a la IIIa Assemblea Nacional de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC, vam aprovar una resolució sobre l'ús del català ...
25-06-2009
Països Catalans
 
 
Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC hem denunciat sistemàticament la falta d’estudis, anàlisis i estadístiques que ens puguin mostrar empíricament el greuge que suposa estar sota administració espanyola i francesa. I, per això, agraïm que en els últims temps en vagin sortint en aquesta direcció.

Recentment s’ha fet públic un estudi d’Elisenda Paluzie i Guadalupe Souto, publicat pel Cercle d’Estudis Sobiranistes i titulat “La Balança fiscal del Sistema de Seguretat Social català amb l’Administració Central”, que assenyala el perjudici econòmic que patim en el tema de les pensions de jubilació com a catalanes i catalans. Aquesta és una qüestió de prou envergadura, sobretot quan, des d’Europa i des de l’Estat espanyol, ja s’està assenyalant que caldrà introduir reformes, com l’allargament de la ...
19-06-2009
Països Catalans
 
 
El 28 de maig passat, un accident que ha sortit a la llum més endavant ha colpejat moltes consciències. Es tracta d’aquell cas protagonitzat per Franns Rilles Melgar, un bolivià en situació irregular que va perdre un braç durant la seva jornada laboral, a una panificadora situada al municipi valencià de El Real de Gandia (Safor). Així, els detalls morbosos i macabres d’aquest fet han fet esgarrifar a bona part de la població, com que el patró llancés el braç mutilat a una escombraria, que deixés tirat el treballador a les portes de l’hospital, que l’instés a mentir respecte l’origen de l’accident, que l’acusés d’embriaguesa i d’haver-se provocat l’accident o que hagués de ser el propi Franns qui hagués d’aturar la màquina per evitar majors ...
15-06-2009
Països Catalans
 
 
Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, veiem amb preocupació com recentment s’ha iniciat un estudi entre l’Administració Autonòmica (Departament de Treball) i l’Associació de les Grans ETT ( Agett ) per a una possible col·laboració entre els àmbits públic i privat en la intermediació laboral.

Aquest estudi es planteja ja que, davant la situació de crisi que estem vivint, on un dels indicadors clars és l’elevat índex d’atur que tenim, cal mesures que puguin donar-hi una sortida ràpida i, tanmateix, l’única que ha trobat l’Administració és la d’anar de la mà d’aquelles empreses que, des de la seva aparició, han fomentat la precarietat en les relacions laborals .

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, havent ...
11-06-2009
Laboral
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660