NOTÍCIES
Farts i fartes de patir la precarietat laboral, els i les joves han d’aguantar com el Departament de Treball, no satisfet amb la seva absoluta manca d’accions efectives en favor de l’ocupació juvenil, encara demana noves retallades de drets, a través de la seva titular. Així, en unes recents declaracions a la ràdio, la consellera Mar Serna ha acceptat que ella admetria parlar d’una reforma laboral que tingués com a element clau l’abaratiment de l’acomiadament dels i les joves. Aquesta proposta, totalment fora de lloc, es pot sumar a l’estirabot que fa pocs mesos va protagonitzar també la titular de Treball, quan assenyalà que les baixes laborals entre els i les joves eren degudes a una manca de valors i de motivació, tornant a demostrar ...
19-09-2009
Laboral
 
 
El passat 11 de setembre, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC aprofità la Diada per presentar el manifest “Prou imposicions: Volem un Calendari Laboral Propi!”, amb el qual es denuncia l’obligatorietat que tenim els treballadors i les treballadores dels Països Catalans de celebrar dates que ens recorden les cadenes que patim com a poble, tal com pot ocórrer cada 14 de juliol, 12 d’octubre o 6 de desembre. Per contra, altres dates més tradicionals i nacionalment pròpies es mantenen, tot i situar-se en dates laborables. Així, la festivitat també és una forma d’alienació i, per aquest motiu, des de l’Espai Jove, es reclama la possibilitat d’instaurar un calendari laboral propi per als Països Catalans.

A continuació, doncs, reproduïm el manifest repartit l’11 de setembre, el ...
15-09-2009
Laboral
 
 
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC anima al jovent a participar a la multitud d’actes que es realitzaran entre el 10 i el 13 de setembre per commemorar l’11 de setembre.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, joves del sindicalisme nacional i de classe, volem fer una crida a favor de la mobilització del jovent en els actes de commemoració de l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.

En dates assenyalades com aquestes, cal que sortim al carrer a reivindicar la nostra voluntat d’esdevenir un poble lliure, més encara quan des de França i Espanya es troben en plena ofensiva contra nosaltres.

Hem de sortir al carrer a protestar per la situació dels i les treballadores dels Països ...
09-09-2009
Països Catalans
 
 
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC vol mostrar la seva solidaritat amb la Federación de Estudiantes Universitarios (FEU) i amb els estudiants i les estudiants detingudes i represaliades per tal de defensar una Universitat pública, reivindicar els Drets Humans i exigir la democràcia i la justícia social a Colòmbia, un país marcat per la repressió governamental paramilitars.

L’Espai Jove fa anys que coopera amb diverses organitzacions sindicals i socials colombianes i de cooperació internacional, destacant l’Observatori Internacional de Pau, i realitza tasques de sensibilització als Països Catalans, arran del qual s’ha editat recentment una guia en la qual s’hi descriu la situació que pateixen les seves classes treballadores i gran part de la ciutadania (la podeu descarregar aquí ). Igualment, l’Espai Jove fa anys que ...
01-09-2009
Internacional
 
 
Com a Espai Jove de la Intersindical-CSC, defensors de la necessitat d’una Inspecció Pròpia de Treball i Seguretat Social, ens trobem desorientats davant l’anunci del traspàs de la Inspecció de Treball que s’ha pactat entre el govern de la Comunitat Autònoma de Catalunya (CAC) i el Govern Espanyol en compliment de l’Estatut de la CAC.

Considerem que aquest traspàs és la perpetuació de la submissió de l’Administració catalana envers l’espanyola. Entenem que el traspàs és el que queda reflectit en l’article 170.2 de l’Estatut d’Autonomia i com a tal és el que es pot arribar a obtenir, però ja en el seu moment, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, vam indicar que aquest traspàs es traduïa en un tocar-ho tot ...
22-07-2009
Laboral
 
 
Ahir, dijous, l'Espai Jove de la Intersindical-CSC va presentar, en col•laboració amb Solidara (Solidaritat Catalana per a la Cooperació i els Drets Humans), el llibret “Colòmbia: la lluita pels drets humans al país de la impunitat”. Aquest text forma part del treball quotidià que portem a terme des de fa 5 anys en l'àmbit de la cooperació internacional, tant per la defensa dels drets humans a Colòmbia, com per la sensibilització de la ciutadania catalana vers les injustícies globals i les desigualtats nord-sud.

En la presentació, el portaveu de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC i el responsable de Solidara van remarcar la importància d'aquest treball com a intent per clarificar certs aspectes de l'actual conflicte colombià desmarcant-se dels circuits oficials “d'informació” que, al servei ...
17-07-2009
Internacional
 
 
Tal com ja va fer la Intersindical-CSC, l’Espai Jove del sindicat nacional i de classe ha valorat negativament la darrera proposta de model de finançament que ha presentat la ministra Salgado i que ha estat acceptat pel govern de la Generalitat de Catalunya, ja que entén que perpetua una situació d’espoli fiscal que hipoteca la vida i el benestar dels i les joves treballadores dels Països Catalans. Així, el jovent sindicalista s’ha mostrat crític amb un acord que demostra una vegada més la dependència, la submissió i l’ofec al qual l’Estat espanyol sotmet el nostre país i que impedeix desplegar les polítiques públiques de serveis i cohesió social necessàries per garantir el present i el futur de la ciutadania catalana en clau de benestar i ...
15-07-2009
Països Catalans
 
 
Durant les últimes setmanes s’ha disparat el nombre de declaracions favorables a la Reforma Laboral, que busca la rebaixa de les indemnitzacions per acomiadament i on l’estrella ve a ser una nova modalitat de contracte únic, amb menys garanties pels treballadors/res.

A través de les declaracions del senyor Trichet (Banc Central Europeu), del representant del Banc d’Espanya, el senyor Fenández Ordóñez, de Foment del Treball, el senyor Rossell, o de la infinitat de grups de pressió nacionals o estatals de la Patronal el debat s’està centrant en la flexibilització i liberalització del mercat de treball. I conseqüentment , estan començant a preparar el terreny per a un, més que imminent, canvi de les condicions de treball.

La Patronal està preparant la ...
09-07-2009
Laboral
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660