NOTÍCIES
Aquest cap de setmana del 17 i 18 d’octubre ha tingut lloc a Sant Feliu de Guíxols l’onzena edició del Triangle Jove, la trobada anual d’entitats dels consells de joventut de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i Pitiüses. En l’edició d’enguany, a causa de la seva transcendència i actualitat, la temàtica sobre la qual ha rotat la formació i els debats ha estat la crisi i el canvi en el model econòmic actual, una problemàtica que ha comptat amb la participació i explicació de membres del seminari d’economia crítica Taifa, d’organitzacions de cooperatives, de Sostre Cívic, de l’Observatori del Deute en la Globalització i de diversos professors universitaris.

Després d’una primera taula rodona més global, els i les assistents al Triangle ...
20-10-2009
Països Catalans
 
 
(Extret del web de Solidara)

Aquesta setmana passada, es van produir una sèrie de fets a la Universitat Nacional (UNal) de Colòmbia, seu de Bogotà, que estan posant en seriós perill la integritat física de la comunitat educativa, especialment dels i de les estudiants del principal centre univeristari del país andí.

Les polítiques encobertes de privatització del govern Uribe de les universitats públiques han generat durant els darrers anys la mobilització dels estudiants i el professorat per tal de fer valer el caràcter públic, gratuït i de qualitat de l’ensenyament universitari.

A partir de la pressió del moviment estudiantil universitari colombià es va aconseguir el compromís del rector de la UNal de concedir un seguit d’entrevistes amb els representants del moviment estudiantil ...
19-10-2009
Internacional
 
 
Països Catalans, any 2009. Amb unes xifres d’atur esgarrifoses, els treballadors i les treballadores del país cerquen alternatives al forat on el sistema capitalista els ha portat. Expedients de regulació, impossibilitat d’arribar a final de mes o la creixent precarització de les condicions laborals són els elements que preocupen a la classe treballadora dels Països Catalans i als sindicats. A tots? No, a tots no, perquè en un despatx de Via Laietana, a Barcelona, hi ha alguns que es resisteixen ara i sempre a defensar els treballadors: CCOO... Comisiones Obreras!

Sí, senyores i senyors. Encara que sembli mentida, en un moment on la resposta sindical és més urgent que mai, hi ha qui es dedica a pentinar el gat, reciclant i actualitzant informes de ...
16-10-2009
Intersindical-CSC
 
 
Ahir va tenir a la seu de la Intersindical-CSC l’acte “Colòmbia: la lluita per la dignitat”, organitzat per l’Espai Jove del sindicat, en col·laboració amb Solidara, organització catalana de solidaritat. Aquesta va incloure una conferència de Diana López, la presidenta de la Corporación Policarpa Salavarrieta (Polis), una organització que des del 2005 treballa en educació popular i drets humans entre la gent jove, seguida per l’emissió en primícia del documental de Telesur titulat “Els falsos positius”.

Durant l’acte, es va tractar especialment el paper del paramilitarisme al país llatinoamericà, el qual ha recorregut a diverses formes d’execucions extrajudicials i de generalització d’un règim de por per tal d’imposar la seva forma de societat conservadora o per fer la feina bruta al govern. Així, per ...
09-10-2009
Internacional
 
 
Un any més, l'Espai Jove de la Intersindical-CSC renova el compromís amb la generalització de la informació laboral, perquè tothom sigui capaç de saber què és allò que legítimament li correspon i garantir el seu compliment, sense oblidar la necessitat de l'organització com a eina més efectiva per defensar aquests drets i, en última instància, per canviar el model socioeconòmic actual per un de més just i que garanteixi més drets. Un any més, l'Espai Jove de la Intersindical-CSC edita una nova guia de formació, pedagògica, útil i de fàcil lectura, per arribar al màxim de jovent possible, però també al conjunt dels treballadors i les treballadores.

Actualment, amb l'auge de l'atur, es fa més necessari que mai saber com actuar davant d'un acomiadament ...
07-10-2009
Acció Sindical
 
 
El proper dijous, 8 d’octubre, a les 19.00, tindrà lloc a la Seu de la Intersindical-CSC (Villarroel, 45, entresòl) una xerrada amb el títol “Colòmbia: la lluita per la dignitat”, on intervindrà la presidenta de la Corporación Policarpa Salavarrieta, Diana López Cardona, i es projectarà en exclusiva el documental de Telesur “Els falsos positius”.

Durant aquest acte, es tractarà la situació de Colòmbia quant a la lluita pels drets humans i per una veritable democràcia, així com la repressió que pateixen els i les protagonistes d’aquestes reivindicacions, davant la passivitat del govern d’Uribe.

Aquesta xerrada està organitzada per l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, que fa anys que realitza tasques de solidaritat i cooperació a Colòmbia (fruit de les quals ha editat recentment un ...
02-10-2009
Intersindical-CSC
 
 
La gran aposta del Departament de Treball per a rescatar el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) de la seva deriva cap a la inutilitat com a servei ha acabat sent un portal de recerca de feina per a Empreses de Treball Temporal, el Feina Activa. Evidentment, no totes les empreses que inclouen ofertes de treball en aquest nou portal del Departament de Treball són ETT, però és prou aclaridor que més de 10 ETT pengin ofertes en ell.

No és cap novetat aquesta relació entre l’Administració Pública i les Empreses de Treball Temporal. Fa pocs mesos, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC ja va informar que s’havia començat a treballar en possibles col·laboracions i aquest portal en podria ésser el primer exemple. ...
29-09-2009
Laboral
 
 
Una setmana després que les organitzacions sindicals juvenils Avalot-Joves de la UGT i Acció Jove-Joves de CCOO, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), les patronals Foment del Treball i PIMEC i el govern de la Generalitat de Catalunya firmessin pomposament l’Acord de Mesures per a l’Ocupació Juvenil de Catalunya (AMOJC), l’Espai Jove de la Intersindical-CSC ha presentat un document on es demostren algunes de les seves de les seves profundes mancances i evidents limitacions. D’aquesta manera, mentre els actors firmants asseguraven que aquest podia ser un element essencial per tal de millorar la situació de l’ocupació per al jovent treballador català i un exemple del compromís de l’Administració amb la matèria, les joventuts del sindicalisme nacional i de classe destripen l’acord, eix ...
23-09-2009
Laboral
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660