NOTÍCIES
(Nota realitzada per la CUP de Sant Cugat)

El passat dimarts, 9 de març, va tenir lloc el sopar-tertúlia que des de la CUP organitzem mensualment. Si fins ara havíem debatut al voltant de la Llei d'ensenyament, la Banca ètica, els pressupostos participatius o l'autodeterminació, ahir li va tocar el torn a la qüestió sindical.
Per plantejar el tema i encetar el debat, vam comptar amb la presència d'en Josep Bel, membre de Cobas i de Corrent Roig, i d'en Roger Tugas, militant de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC.

Amb el títol “Per un nou sindicalisme” i amb una assistència de prop d'una vintena de persones, vam tractar l'estat actual del sindicalisme a casa nostra, els processos de retallada de drets laborals i ...
12-03-2010
Laboral
 
 
(Extret del web de Maulets)

El passat divendres 6 de març dos joves sindicalistes de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC van exposar amb claredat la discriminació que sofreixen les dones en el món laboral pel sol fet de ser dones. La xerrada es va realitzar al Casal Popular ocupat de Les Vinyes, a Mataró.

Es va parlar de la discriminació a l'hora de poder accedir a algunes feines, discriminació salarial en la mateixa feina pel sol fet de ser dona i un llarg etcètera de discriminacions que a dia d'avui no s'està posant fre, ans el contrari. És més, i aquest era el debat de fons, la crisi fa més precàries les dones?

Es va demostrar que sí, malgrat que algunes estadístiques ...
12-03-2010
Laboral
 
 
La impunitat amb la que actua contra els Drets Humans el govern d’Álvaro Uribe ha comportat que diferents organitzacions internacionals hi enviïn observadors a contrastar la situació amb la que viu la societat colombiana, a part de provar d'aturar la força amb la que actuen les forces armades, paramilitars, etc. envers els diferents moviments populars, amb total impunitat.

L’últim cas de vulneració clara és la deportació d’un grup d’observadores sueques el passat 23 de febrer, després d'haver estat vigilades durant tota la seva estada a Colòmbia per part del Departament Administratiu de Seguretat (DAS), la mateixa organització que les vas deportar.

El “crim” d’aquestes observadores ha estat el de fer un seguiment de la política educativa i la violació dels ...
09-03-2010
Internacional
 
 
Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, una de les nostres reivindicacions més clares ha estat sempre la necessitat de lluitar contra la discriminació per raó de sexe, a la feina i arreu. Enguany, amb la crisi econòmica a sobre, aquesta necessitat és més evident que mai, ja que dependrà de les mesures que s’impulsin avui que edifiquem un model laboral que perpetuï o agreugi aquestes diferències o podrem avançar cap a una major igualtat als centres de treball. Tal com veurem, però, sembla que l’opció que té més números, ara per ara, és la primera...

En tot cas, l’Espai Jove defensem que la lluita feminista al món laboral ha d’afrontar-se com una combinació de la destrucció del sistema patriarcal i un avenç cap ...
08-03-2010
Laboral
 
 
Segons un estudi de la mateixa patronal de les grans empreses de treball temporal (ETT), AGETT, es constat com els serveis públics d’ocupació són una eina amb un pes irrisori en el procés d’intermediació laboral, ja que tan sols gestionen entre el 0,8% i el 2% de les intermediacions totals, als Països Catalans. Per la seva banda, les ETT hi tenen un pes molt més important, ja que la seva participació es dóna entorn al 15% dels casos (excepte a les Illes Balears i Pitiüses, on la seva implantació sortosament és menor).

Pel que fa als col·lectius de difícil col·locació, les xifres d’efectivitat dels serveis públics d’ocupació encara són més escandaloses i es mantenen molt per sota del pes de les ETT. Així, el ...
07-03-2010
Laboral
 
 
La proposta de la CEOE (l’associació de la Patronal Espanyola), per boca del responsable de comunicació, José de la Cavada, a la Mesa de Diàleg Social és inadmissible. Una proposta de creació d’un contracte d’entrada al mercat laboral (CEMEL) per menors de 30 anys que es tradueix en l’eliminació de la indemnització per acomiadament, el no pagament de quotes de seguretat social i un salari per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI), de 633 €/mes, entre d’altres. Aquesta proposta està feta a imatge i semblança del CNE francès, el Contrat Nouvelle Embauche (Contracte Nova Experiència), que ja s’està aplicant a la Catalunya Nord.

Entenem que, en el moment que la CEOE fa pública aquesta proposta en la Mesa de Diàleg Social, on també ...
03-03-2010
Laboral
 
 
Des que l’any 1994, el govern socialista de Felipe González va legalitzar el “tràfic de mà d’obra” (tal com es coneixia llavors el prestamisme de treballadors/es), les Empreses de Treball Temporal (ETT) han tingut un paper nefast entre el conjunt de la classe treballador i en especial entre el jovent, contribuint decisivament a precaritzar, desregular i desestabilitzar les seves condicions laborals. 15 anys més tard, l’actual govern també socialista de Zapatero es prepara per aprovar una reforma que permetrà a aquestes empreses operar en àmbits fins ara vedats, com els de la construcció o l’administració pública, i gestionar noves funcions fins ara pròpies dels serveis públics d’ocupació.

Per denunciar aquesta trista efemèride i les reformes que es preveuen, l’Espai Jove ja va plantejar com ...
05-02-2010
Acció Sindical
 
 
S’ha alçat el teló, una de les mesures que fa més temps que ronda per sobre de la taula dels diferents Ministres de Treball de l’Estat espanyol sembla que tirarà endavant. El Sr. Corbacho ja ha anunciat la intenció de retardar l’edat de jubilació fins als 67 anys. Això sí, progressivament.

Aquesta mesura la justifiquen a partir de la voluntat de garantir les pensions de jubilació, ja que, segons les seves dades, aquestes perillaven. Unes dades que, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, sabem que no són cap novetat, com també sabem que aquesta aposta del Ministre de Treball no deixa de ser una cortina de fum.

Per què defuig de la responsabilitat del càrrec de Ministre de Treball, carregant sobre ...
03-02-2010
Laboral
 
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660